Поділитись:

Волинський нардеп прокоментував ситуацію в Луцькраді

Середа, 07 червня 2017, 16:01

Народний депутат Ігор Гузь зауважив, що політичним баталіям в Луцьку краще вщухнути, адже дестабілізація ситуації не йде на користь міста.

Про це пише Інформаційне агентство "Волинські новини".

"Сьогодні я спілкувався із представниками комітету, зокрема із головою Комітету Верховної Ради України з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування Сергієм Власенком, і він підтвердив, що необхідний лист від Луцької міської ради є, тому питання щодо призначення виборів розглядатиметься. Також я вважаю, що нагнітання ситуації в місті нікому не дає плюсів, тому варто політичним силам вгамуватися й не загострювати ситуацію", – наголосив Гузь.

Нардеп зазначив, що в цей процес не повинні втручатися сторонні люди, адже обрання секретаря – компетенція винятково депутатів міської ради.

"Я порадив би Володимиру Петровичу зайнятися своїми функціональними обов'язками, які він наразі не виконує, а не давати коментарі щодо місцевого самоврядування. Що ж до судового рішення про скасування рішення Луцькради про зняття з посади секретаря Юлії Вусенко, то я не юрист, аби трактувати рішення. Втім, яке б не було рішення суду, я точно знаю, що обирати секретаря – це повноваження депутатів міської ради і саме більшість визначає, хто має очолити цей орган", – резюмував Ігор Гузь.

Нагадаємо: у Луцьку суд поновив Юлію Вусенко на посаді секретаря Луцької міської ради. Натомість Ігор Поліщук сказав, що поки рішення суду із поновленням Юлії Вусенко на посаді незрозуміле, адже немає повного тексту рішення суду і ще неясна мотивувальна частина. Своєю чергою Юлія Вусенко повідомила, що як секретар першочергово планує відправити лист на Верховну Раду про призначення виборів. А усунення її з посади і те, що відбувалось з головами комісій, назвала політичною розправою.

У Верховні Раді планували розглянути питання щодо виборів Луцького міського голови сьогодні, 7 червня, одна Комітет з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування не отримав оригінал листа віл секретаря Луцькради Ігоря Поліщукапро припинення повноважень міського голови Миколи Романюка. Є лише факсокопія документа.

Надрукувати
мітки:
коментарів
27 березня 2024
23 березня 2024
09:53
21 березня 2024
17:46
05 березня 2024
21 лютого 2024
13 лютого 2024
16:02
08 січня 2024
12:29
04 січня 2024
21 грудня 2023