Поділитись:

У Луцьку чотири учасники АТО отримають гроші від міськради на купівлю житла

П'ятниця, 09 червня 2017, 14:00
У Луцьку чотири учасники АТО отримають гроші від міськради на купівлю житла

У Луцькраді відбулось перше засідання комісії щодо розгляду питань про співфінансування для придбання житла учасникам АТО.

Вже у липні чотири учасники бойових дій придбають житло завдяки програмі співфінансування купівлі житла за участю Луцькради. Про це сказав секретар ради Ігор Поліщук 9 червня під час засідання комісії щодо співфінансування житла учасникам АТО.

"Зараз ми запускаємо цю роботу і плануємо виділити кошти на співфінансування більше 20 учасникам бойових дій. Сьогодні розглядаються питання щодо чотирьох учасників. Після цього буде винесено ці питання на виконком і, думаю, в липні учасники АТО, питання яких сьогодні розглядатимуть, стануть власниками квартир", – сказав Ігор Поліщук.

Головний спеціаліст відділу реєстру житлового фонду департаменту житлово-комунального господарства Володимир Пунтус сказав, що учасників включали в програму за мірою надходження заяв на участь в ній. Відтак, починаючи з грудня минулого року, особи, які виявили бажання і мають фінансову можливість, були включені в цю програму.

Відштовхуючись від суми коштів, які буди виділені з міського бюджету на цей рік, а це 8 мільйонів, і враховуючи вартість житла у волинському регіоні, був розроблений розрахунок і вибрано 20 учасників бойових дій, яким міська рада співфінансує купівлю житла. На комісію прийшли чотири учасники АТО, які надали попередні договори купівлі-продажу обраних ними квартир.

Володимир Пунтус зауважив, що учасник АТО Олександр Тимощук, заява якого розглядалась на комісії, нині проживає з батьками в однокімнатній квартирі.

"З розрахунку, йому як одинокому учаснику норма житлової площі має бути 39,27 кв м. Він надав договір із забудовником на однокімнатну квартиру 42 кв м", – повідомив Володимир Пунтус.

Відтак учасник АТО має сплатити вартість тих квадратних метрів, які є поза нормою житлової площі, згідно з розрахунком, і має сплатити 225 тисяч 802 гривні – це 50 % вартості житла, а рівно ж таку суму, а саме інші 50 %, сплатить міська рада.

Учаснику АТО Миколі Окуневичу, у якого в сім'ї троє осіб, з урахуванням санітарної норми, має бути 73 кв.м житлової площі. Квартира, яку обрав Микола Окуневич, відповідно до попереднього договору із забудовником, становить площу 74 квадратних метра. Відтак він має самостійно сплатити вартість одного квадратного метра житла (який поза нормою) – 419 тисяч гривень, а решту 50 % вартості житла йому співфінансує міська рада.

В іншого учасника бойових дій, Віталія Денисовця, склад сім'ї – чотири особи, і він, за нормами, може обрати собі квартиру площею 94 кв.м. Втім цей учасник АТО обрав собі квартиру на вторинному ринку з площею значно нижчою від норми – 67,6 кв.м і вартістю 892 тисяч гривень. Оскільки немає перевищень ні за цінню, ні за площею житла, міська рада заплатить 446 тисяч, а інші 50 % за своє майбутнє житло заплатить учасник бойових дій.

Також комісія розглянула заяву і четвертого учасника бойових дій – Максима Ващука, який обрав собі квартиру площею менше від розрахованої норми, а саме 45,5 кв.м на вторинному ринку житла. Вартість його майбутньої оселі – 474 тисячі гривень. Отож, половину цієї суми сплатить він, а іншу половину – міська рада.

Відтак комісія рекомендуватиме міськвиконкому підтримати всі чотири проекти рішень щодо співфінансування житла 50 % на 50 % чотирьом учасникам бойових дій. Наступного разу ця комісія засідатиме після червневої сесії Луцькради.

Читайте також: ЗАВДЯКИ ЗБІЛЬШЕННЮ РОЗМІРУ ПАЙОВОЇ УЧАСТІ ЛУЦЬКІ АТОВЦІ ОТРИМАЮТЬ БІЛЬШЕ КВАРТИР

Надрукувати
мітки:
коментарів