Поділитись:

Луцька громада відновила "слоника" (фото)

Неділя, 11 червня 2017, 18:35
Луцька громада відновила «слоника» (фото)

Луцька громада робить кроки щодо відновлення однієї із найстаріших та наймальовничіших зелених зон Луцька від 30-тих рр. ХХ ст., раніше званої Урядовим теренкур, – парк ім.Ворошилова, луцький ботанічний сад.

Про це повідомила у Facebook заступник голови Громадської ради при Волинській ОДА Мар′яна Сорочук.

Як сказано у повідомленні, вже відбулося три прибирання парку від сміття, зачищено частину самосівних чагарників, скошується борщівник. А тепер відновили символ парку – скульптуру слоника, яку датують 1949-1950 рр.

Луцька громада відновила «слоника» (фото)

"До відновлення ми підійшли ґрунтовно, залучивши до робіт студентів художників-реставраторів училища культури та дизайнерів з технічного університету.
Було повністю, аж до бетону, знято старі шари фарби, погрунтовано та пофарбовано слоника у фарбу хамелеон, яка змінює колір від білого до рожевого та бузкового під різним освітленням. Фонтанну чашу, яка раніше слугувала смітником, перетворили на клумбу: прочищено водостік, утеплено стінки, зроблено дренаж, засипано три камази землі з добривами, прокладено три стежинки для проходу до слоника між квітами, посаджено 10 видів багаторічних та 2 однорічних рослин", – повідомила Мар'яна Сорочук.

Луцька громада відновила «слоника» (фото)

З її слів, до ініціативи долучились також пацієнти реабілітаційної клініки "Ренесанс", колектив і вихованці Палацу учнівської молоді, директор розсадника СНУ ім. Лесі Українки Оксана Соломонюк, волонтери і підприємці.

Окрім святкування дня народження "слоника" громада організувала неформальне обговорення й зібрали побажання містян з приводу відродження парку.

"Всі побажання будуть передані міським владцям для їх врахування при написанні проекту реконструкції. Я тут порахувала, і виявилось, що у відновленні "слоника" було задіяно 73 особи (студенти, волонтери, місцеві жителі, чиновники та керівники, працівники КП, куратори, консультанти). Всі ми вклали частинку своєї душі, щоб наше місто стало гарнішим. Шануймо те, що дала нам природа і зробили руки наші й наших товаришів. Гуртом ми здатні до великих справ", – підсумувала заступник голови громради.

Надрукувати
мітки:
коментарів