Поділитись:

Луцькі маршрутки-самогубки, або Фатум вихідного дня

Автор: Василь Бідун |
Вівторок, 13 червня 2017, 07:40

Цих вихідних Луцьк сколихнула приголомшлива новина: водій луцької маршрутки № 9 на шаленій швидкості "влетів" в електричний стовп.

Як наслідок – 11 пасажирів в лікарні, п'ятеро з яких госпіталізовані з переломами, розривами зв'язок, забоями та струсами.

Гігантський бетонний стовп не встояв і від потужного удару розпростерся серед дороги на вулиці Гнідавській.

Попередні версії, чому так сталося, дві: молодий водій не впорався із керуванням; назустріч маршрутці виїхав загадковий джип. Директор підприємства-перевізника, своєю чергою, впевнено заявляє: транспортний засіб був справний. Де ж істина – поки невідомо.

Звалитий такий стовп - завдання не з легких><span class=Звалитий такий стовп - завдання не з легких

А тепер трішки містичних цифр: ДТП, внаслідок якої постраждало 11 людей, трапилася 11 червня. Вгадайте, о котрій годині? Майже об 11!

Та, чесно кажучи, цей збіг я дещо "притягую за вуха". Як мінімум тим, що аварія трапилася не рівно об 11, а орієнтовно о 10:30.

***

Але йдемо далі. В лучанина, який хоч трохи стежить за життям міста, не може не виникнути відчуття дежавю. Мовляв, не так давно щось подібне вже було. Так, справді було! І я нагадаю.

Рівно 387 днів до цієї аварії, а точніше 21 травня 2016 року, Луцьк мав схоже потрясіння.

Водій луцької маршрутки № 47 в'їхав у рекламний щит на проспекті Соборності, поблизу «ТамТаму». Того разу, як і стовп цьогоріч, щит встояти не зміг.

У 2016 році У 2016 році "жертвою" маршрутки став рекламний щит

У результаті зіткнення постраждав водій транспорту та 10 пасажирів. Разом – 11 осіб.

Одна з найімовірніших версій, чому трапилася ДТП, – технічна несправність маршрутки. Проте директор фірми-перевізника "божиться": маршрутка була справною. Тож достеменно й досі незрозуміло, що стало причиною зіткнення.

Знову трішки містики: як і цьогоріч, в тій аварії постраждали 11 людей. І якщо в 2017 році ДТП трапилася через 11 днів після 1 червня, то в 2016 році – за 11 днів до 1 червня…

***

Рівно через 30 днів після ДТП біля «ТамТаму» в Луцьку була ще одна серйозна аварія: цього разу її учасником стала маршрутка № 31.

На вулиці Гордіюк водій маршрутки, забувши про все на світі, різко завернув в бічну вулицю, хоча головною дорогою назустріч йому рухався мікроавтобус і…бабах: близько 10 потерпілих з черепно-мозковими травмами та розсіченнями опинилися в лікарні. Що спонукало водія на такий розворот – пояснити важко.

Увага: маємо три числа 30, 31, 10, в яких помічаємо лише три цифри: 0,1,3. А тепер спробуйте вгадати, в якій годині відбулося зіткнення… Не буду вас мучити – о 13:30! І знову лише цих три цифри. Щось це вам говорить? (мені, в принципі, ні, але збіг цікавий, погодьтеся).

І насамкінець, пропоную вам ще два дивні збіги. Один – тривожний. Інший – оптимістичний.

Поглянувши в календар, можна помітити, що всі три аварії, які скалічили понад тридцять людей, трапилися у вихідні дні: одна в суботу, інші дві – в неділю. Чи свідчить це про щось? Швидше ні, ніж так. Проте факт цікавий, погодьтеся.

Серед позитиву – ні одна з цих жахливих ДТП не відібрала жодного життя. І це найголовніше!

Ні одна з цих жахливих ДТП не відібрала жодного життя. І це найголовніше!

P.s. Прошу не брати мої "містичні" роздуми близько до серця, а сприймати їх, радше, як легку іронію. Не хотілося би стати об'єктом гнівних коментарів та реплік від прибічників думки: "Над таким не можна кепкувати!". Проте, якщо дуже вже хочеться – не стримуйтеся.

Надрукувати
мітки:
коментарів