Поділитись:

Лучани скаржаться, що директор Палацу культури відібрав в них подвір'я

Середа, 14 червня 2017, 16:41
Лучани скаржаться, що директор Палацу культури відібрав в них подвір'я

Близько 100 мешканців трьох будинків на вулиці Крилова бідкаються, що у них відібрали подвір'я на вулиці Богдана Хмельницького, 16.

Про це стало відомо на "земельній" комісії Луцькради 14 червня.

Колишня вчителька Валентина Головей, яка мешкає в одному з будинків, зазначає, що подвір'я є в спільному користуванні мешканців.

Мовляв, ця територія закріплена за трьома будинками на вулиці Крилова згідно з проектом поділу, затвердженим управлінням земельних ресурсів.

Зі слів мешканки, відібрав у них подвір'я директор Палацу культури Юрій Войнаровський.

"Втіхаря, не попередивши, директор будинку культури відібрав в нас більшу половину подвір'я", – каже вона.

Мешканці будинку звернулися з проханням скасувати рішення міської ради від 25 березня 2015 року, яким це подвір'я дали в оренду Палацу культури та бару "Хмельницький". Власником останнього є А.І Грибенюк.

Своєю чергою, голова "земельної" комісії Євгеній Ткачук заявив, що міська рада не в праві скасовувати свої рішення. До того ж підприємець Грибенюк має право власності на частину будівлі, тому міська рада не може його відібрати.

Проте інший мешканець будинку, який прийшов на комісію, зауважив, що коли давали подвір'я в оренду – проігнорували права людей, які мешкають в будинках поряд.

Валентина Головей також заявила, що на цьому подвір'ї представники бару "Хмельницький" поставили величезний павільйон, знищивши зелені насадження.

На це голова комісії зауважив, що не пам'ятає, щоб міська рада давала підприємству дозвіл на встановлення літнього кафе, а тому спрямує муніципальній поліції звернення, щоб вони перевірили законність встановлення павільйону.

Щодо можливості розпоряджатися подвір'ям, комісія порадила мешканцям будинку з цим питанням звертатися в суд.

Сергій Шабала підсумував: "Тут негативний момент, що цьому підприємцю було продано приміщення".

Надрукувати
мітки:
коментарів