Поділитись:

Хто претендує на посаду директора драмтеатру в Луцьку

Четвер, 15 червня 2017, 15:46

Очолити Волинський академічний обласний музично-драматичний театр імені Тараса Шевченка виявило бажання лише 3 людини. Зокрема, 11 червня завершився прийом заявок від кандидатів, на посаду директора-художнього керівника цього закладу.

Залишитися на своїй посаді має намір Анатолій Глива, який очолює театр ще з 2011 року. Також воліє обійняти цю посаду нинішній заступник директора Ігор Власюк. Єдиною жінкою серед кандидатів виявилась режисерка Наталія Максимчук, яка не є представником драмтеатру, проте є керівником аматорських театральних студій і добре відома як сценарист та драматург, – пише Волинське агентство розслідувань.

Упродовж місяця кандидати могли подати свої документи на участь у конкурсі. Також вже сформовано і склад конкурсної комісії. В управлінні культури Волинської ОДА запевняють, що конкурс буде відкритим та прозорим і охочі можуть взяти участь і поспостерігати за процесом обрання нового директора. Зокрема, заступник начальника управління культури Волині Віталій Стрільчук ознайомив з переліком членів конкурсної комісії, який вже затверджено відповідним наказом. Він зауважив, що комісія складатиметься з 9 членів.

Згідно із Законом України щодо запровадження контрактної форми роботи у сфері культури та конкурсної процедури призначення керівників державних та комунальних закладів культури № 955-VIII від 28.01.2016 р. (зі змінами) конкурсна комісія складається з дев'яти членів: по три кандидатури до складу конкурсної комісії подають члени трудового колективу, громадські організації у сфері культури відповідного функціонального спрямування та орган управління. Кандидатури до складу конкурсної комісії від трудового колективу обираються на загальних зборах трудового колективу.

Однак Віталій Стрільчук відмітив, що відповідно до пункту 8 статті 21 ЗУ., в той же час членом конкурсної комісії не може бути особа, яка є членом трудового колективу закладу культури, на посаду керівника якого проводиться конкурс. Тож фактично – трудовий колектив може делегувати своїх представників, однак він не може бути працівником театральної установи. Що фактично не дає змоги працівникам театру впливати на рішення щодо обрання когось з кандидатів їхнім керівником. Тим не менше, нас ознайомили зі складом конкурсної комісії.

Тож заступник голови Волинської обласної ради Роман Карпюк, начальник управління культури Валерій Дмитрук і очільниця відділу культури і мистецтв Марія Назаревич – увійшли до складу комісії, як представники органу управління. Відомими у сфері культури є Василь Панасюк, Данило Поштарук, Віктор Тиможинський, Ярослав Корнилюк і Петро Савош. Також до складу комісії увійшов екс-нардеп від Волині, медик за фахом Володимир Карпук.

Склад незалежної комісії вже сформовано і затверджено.

Перше засідання відбудеться вже 21 червня у приміщенні Волинської державної наукової бібліотеки імені Олени Пчілки, на якому будуть розглянуті особові справи кандидатів.

На сайті управління культури ОДА оприлюднили інформацію про претендетів на посаду директора драмтеатру.

Надрукувати
мітки:
коментарів