Поділитись:

Головою СБУ може стати Олександр Терещук, - ЗМІ

Вівторок, 09 лютого 2016, 11:00
Головою СБУ може стати Олександр Терещук, - ЗМІ

Найближчим часом головою Управління Служби безпеки України може стати Олександр Терещук - екс-глава волинської та київської міліції, а нинішній керівник СБУ Василь Грицак піде працювати в Адміністрацію Президента Петра Порошенка.

Про це повідомляє видання "Публичные люди" з посиланням на власні джерела.

Як відомо, міністр МВС України Арсен Аваков звільнив начальника Головного управління Національної поліції Києва Олександра Терещука у зв'язку з його небажанням реформувати силову структуру.

На питання про те, чи правда президент Петро Порошенко вимагав призначення Терещука на посаду голови столичної поліції, Аваков відповів: "Не зовсім".

"Правда полягає в тому, що Терещук дійсно користувався підтримкою президента, в іншому випадку він не видав би указ про скасування люстрації для Терещука. Також правда в тому, що Терещук - дуже хороший міліціонер, але він мало орієнтований на реформу. І коли деякі люди почали саботувати реформу, організовуючи ці публічні протести, то я прийняв рішення (про відставку Терещука з посади керівника главку Києва.), - наголосив Аваков.

Терещук займав посаду начальника столичної міліції з липня 2014 року. У червні 2015 року він був звільнений відповідно до закону про люстрацію, проте в липні Порошенко підписав указ про незастосування щодо нього люстраційних заходів, і той повернувся до виконання обов'язків.

Аваков звільнив Терещука 14 грудня. Його відставки також вимагала глава Національної поліції України Хатія Деканоїдзе. Після звільнення з посади головкому столичної поліції Терещук заявив, що очікує призначення на нову керівну посаду.

Надрукувати
мітки:
коментарів
25 квітня 2024
17 квітня 2024
04 квітня 2024
22 лютого 2024
11 лютого 2024
11:01
06 лютого 2024
06 січня 2024
29 грудня 2023