Поділитись:

Волинське місто матиме додаткову можливість для розвитку

Понеділок, 19 червня 2017, 17:37
Волинське місто матиме додаткову можливість для розвитку

У Західній Україні розпочав роботу проект "Київський Діалог", який покликаний протягом двох років посилити участь громадян у розвитку міст в регіонах України.

Діятиме він у Львівській, Волинській, Івано-Франківській та Рівненській областях. Базовими для діяльності проекту вибрано шість міст: Червоноград, Дрогобич, Броди, Володимир-Волинський, Калуш, Дубно. Інші міста теж матимуть можливість долучитись до проекту, – повідомляють організатори.

Проект буде пропонувати активним місцевим жителям контакти, методичні знання, досвід українських та європейських експертів, щоб громадяни могли повноцінно брати участь у місцевій демократії.

У межах нового проекту активні громадяни, за допомогою місцевих координаторів, навчаться змінювати публічні простори, самостійно брати участь у процесах ухвалення рішень та розвивати свої міста. Також матимуть можливість брати участь у конкурсах малих грантів та вигравати фінансування на реалізацію власних ідей з розвитку міста.

Перший конкурс вже оголосили. Його мета – сприяти соціальній згуртованості, взаєморозумінню у громаді, покращенню міського середовища та розв'язанню конкретних проблем місцевих громад шляхом підтримки локальних громадських ініціатив.

Довідка:

"Київський Діалог" був започаткований в 2005 році відразу після "Помаранчевої Революції". Ідея проекту полягала у створенні інноваційної німецько-української платформи для діалогу та обміну досвіду, яка б об'єднувала в собі мультиплікаторів зі сфери політики, бізнесу, медіа та громадянського суспільства Німеччини та України, і тим самим сприяла демократичному розвитку України.

Мета "Київського Діалогу" полягає в поширенні знань про Україну і створенні таким чином її позитивного іміджу в Німеччині з одного боку та підвищенні обізнаності українських громадян про європейські процеси та цінності в Україні з іншого боку, підтримуючи та скріплюючи тим самим проєвропейський курс країни.

Проект спрямований на те, щоб ідентифікувати як політичну еліту, так і впливових акторів громадянського суспільства в Україні, які в майбутньому стануть опорою німецько-українських та європейсько-українських відносин, запросити обидві сторони до конструктивного діалогу та скріпити їхню проєвропейську позицію.

Координатор проекту "Київський Діалог" в м. Львів (на Львівську, Волинську, Рівненську, Івано-Франківську обл.) – Станіслав Безушко. Контакти: 067 261 20 58.

Надрукувати
мітки:
коментарів