Поділитись:

Поліція в "нірвані" та Луцьк у смороді – передвісники мерських виборів?

Автор: Василь Бідун |
Вівторок, 20 червня 2017, 07:40

В полудень, 19 червня, в центрі Луцька було дивне пожвавлення.

Прямую до офісу. Перейшовши через дорогу навпроти ЦУМа, чую, як звідкілясь гучно лунає музика. Не народна чи класична, а щось жорсткіше, "не наше". Вловлюю знайомі мотиви. Впізнаю славнозвісну Smells Like Teen Spirit американського рок-гурту Nirvana.

"Hello, hello, hello".

В пошуках джерела мелодії починаю крутити головою і знаходжу його: це величезна колонка, яка стоїть у досить незвичному місці – на сходах приміщення поліції. Чи не правоохоронцям, бува, закортіло трішки відпочити в спекотний робочий день?

Але ні. Такі думки розвіюють плакати з критикою місцевої влади й активістів, почеплені на будівлю та чоловік з мікрофоном, який сидить біля колонки і "проповідує", як же ж наша поліція і прокуратура погано працюють.

Таке музично-ораторське шоу привертає увагу перехожих. Але якось в'яло. Де-не-де в тіні дерев призупиняється ненадовго якийсь хлопчина, щоб поспостерігати і йде собі далі.

Тут звідкілясь, неначе мавка лісова, з'являється біловолоса жінка в яскраво-червоних колготках і чорному платті з вишивкою. Вона, неначе балерина, граційно підтанцьовує і кружляє під "Hello, hello, hello".

Пригадую, що кілька днів тому ця ж жінка лежала, наперед обзавівшись ковдрою та подушкою, біля входу до прокуратури.

Ну, але з мене досить. Прямую я подалі від цього атмосферного дійства. Пора на роботу. Та не встигаю підійти до офісного приміщення, як помічаю скупчення людей поблизу адміністративного суду. А тут що? Десь зо два десятки людей стоять із плакатами. Один говорить в гучномовець.

Сюди, виявляється, лучани прийшли, щоб заявити: їм смердить. Цього дня мав бути судний день підприємства, яке одним із перших цьогоріч звинуватили в продукуванні нестерпних запахів у місті.

Трохи осторонь від натовпу помічаю знайомі "політичні" обличчя: тут декілька представників "УКРОПу", тут і екс-зам луцького мера.

Подивившись на все це кілька хвилин, вирішую відсторонитися.

Луцьк – місто тихе і спокійне. Тут зазвичай не часто натрапляєш на подібні активності. Тому на диво урожайним видався мені цей день на протестні настрої. Майже в одному місці та в один час.

Чи не тому, що день виборів мера у Луцьку невпинно наближається?

Надрукувати
мітки:
коментарів