Поділитись:

Заступника голови Волиньради визнали винним у корупції

Вівторок, 20 червня 2017, 11:50

Заступника голови Волинської обласної ради Романа Карпюка визнали винним у правопорушенні, пов'язаному з корупцією.

Про це сказано в рішенні Луцького міськрайонного суду від 19 червня 2017 року.

Суд притягнув посадовця до адміністративної відповідальності за те, що він невчасно подав декларацію про доходи, та призначив йому покарання у вигляді штрафу в розмірі 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що дорівняє 1 700 гривень.

Як відомо, працівники управління захисту економіки в області Департаменту захисту економіки Національної поліції України склали протокол про порушення ним вимог фінансового контролю (адміністративне правопорушення, передбачене ч. 1 ст. 172-6 Кодексу України про адміністративні правопорушення). Посадовець без поважних причин несвоєчасно подав декларацію особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування.

Як повідомив Роман Карпюк у коментарі діловому виданню Волині "Конкурент", е-декларація не була ним вчасно подана у зв'язку зі збоєм у системі "Єдиний державний реєстр декларацій".

"Ми подаємо апеляцію. Я вважаю, що це протизаконне рішення суду, яке не знаю, чим вмотивоване. Я всі аргументи довів. Невчасно декларація була подана тільки через одну причину – збій системи", – сказав він.

Надрукувати
мітки:
коментарів