Поділитись:

У Луцькраді кажуть, що кошторис на будівництво школи № 27 – застарілий

Середа, 21 червня 2017, 10:28

На добудову 27-ї школи у Луцьку треба, відповідно до кошторису, ще 49 мільйонів, однак проблема в тому, що ціни, які вказані в кошторисі, є застарілими, і тому треба шукати дофінансування.

Секретар Луцькради та виконувач обов'язків міського голови Ігор Поліщук сказав, що в квітні брав участь у виїзній нараді щодо добудови школи № 27, на якій оглянули об'єкт і мали перемовини із забудовником щодо оптимізації витрат та пришвидшення темпів будівництва.

Зі слів Поліщука, на сьогодні офіційно за кошторисом треба 49 мільйонів гривень, щоб добудувати школу. Із бюджету Луцька було спрямовано на будівництво 20 мільйонів, ще 5 мільйонів пролобіював з держбюджету народний депутат Ігор Лапін.

"Але якщо хтось думає, що 49 мільйонів на добудову буде достатньо, то це не так. Адже збільшилась зарплата у кошторисі і треба перерахунок робити, непередбачено в цих грошах спортзалу, а це ще 15 мільйонів, є проблеми із каналізацією, із асфальтним покриттям. Також є речі в кошторисі, як-от двокасетні магнітофони, а я не знаю, чи є такі речі ще у продажу. І, до речі, ціни на меблі вказані на рівні 2012 року", – пояснив Ігор Поліщук.

Радник голови Волинської ОДА Тарас Яковлев сказав, що спільними зусиллями держави, області та міста цілком можливо добудувати школу до кінця цього року.

Надрукувати
мітки:
коментарів