Поділитись:

Працівники Луцького ЦНАПу самі формують живу чергу, – лучанин про закордонні паспорти

Четвер, 22 червня 2017, 13:07

У Луцькому ЦНАПі працівники самостійно оформлюють живу чергу з охочих отримати закордонний біометричний паспорт.

Про це на своїй сторінці у Facebook написав користувач Ілля Буленко.

Подаємо його допис без правок:

"Як я подавав документи на біометричний паспорт, Луцький ЦНАП. Все почалося 20 червня, коли я прийшов в ЦНАП о 12 годині, щоб взяти талончик для подачі документів. У Луцькому ЦНАП знаходяться два термінали для отримання талонів. На мій подив, функція отримання талонів на подачу документів на біометричний паспорт була відключена і недоступна.

Я звернувся до адміністратора залу, щоб отримати роз'яснення, яким чином мені отримати цей талон в терміналі. Дівчина адміністратор мені пояснила, що необхідно прийти завтра, тобто сьогодні 21 червня і з самого ранку, а краще в 6:00, щоб зайняти для себе чергу (якщо я хочу бути в першій десятці). Як на даний момент все відбувається. Приходжу в 6:30 ранку, люди вже займають чергу. Стоїть адміністратор черги з листком, чоловік середніх років, дуже комунікабельний, розповідає всякі історії і веселить народ. Я б назвав його тамада або менеджер черги за паспортами.

О 7:55 прозвучала команда побудуватися в чергу і "тамада" читає список прізвищ, і люди починають займати свої місця на сходинках перед ЦНАП, кричачи "я" коли чують своє прізвище. Все це виглядало дуже "весело" і дико. Так, як я людина з гумором, я б хотів ще музичний супровід. Уявіть собі о 8:00, відкриваються двері ЦНАП і весела чергу входить в зал тримаючи за стегна сусіда або сусідку спереду, і пританцьовуючи, наприклад ламбаду... Коли весь народ ломанулся в зал ЦНАП, вони пішли в кінець залу де їх очікував адміністратор. Хоча я був один з перших, я покинув своє місце в черзі і пішов до другого терміналу. Але те, що сталося далі, мене вразило ще більше. Як тільки я підійшов до терміналу, відразу ж підбігла дівчина з бейджиком адміністратор і всіма можливими способами початку відштовхувати мене від терміналу і забороняючи мені взяти "бажаний" талончик. При цьому вона кричала на весь зал, що б я її не штовхав і не бив, хоча штовхалася там вона. Про всяк випадок я зробив запис. Я вирішив не сперечатися і повернувся в свою чергу, щоб подивитися, що буде далі. Коли підійшла моя черга мене попросили пред'явити паспорт і вручили особисто в руки талончик, де пише дата отримання талона (увага) – 7:51 !!!

Тобто ЦНАП працює не з 8 ранку, а раніше. І живу чергу формують самі співробітники ЦНАП. Далі йдемо в касу, оплачуємо 557 грн. і піднімаємося на другий поверх в 15 каб. Під час очікування своєї черги, до мене підійшла ще одна жінка – співробітник ЦНАП і запитала, чому я покинув живу чергу підійшов до іншого терміналу, стверджуючи, що я порушую їх роботу і порядок живої черги. А ще й бив їх співробітницю, коротше жах !!! Отже, підійшла моя черга і мене запросили. Там сидять 5 співробітників і оформляють паспорти. Так, як вони були ще зайняті, я очікував поки мене покличуть. Через 5 хвилин до кабінету заходить та сама дівчина, яка мене відштовхувала від терміна. Вона пішла до співробітниці, яка оформляє паспорти. Показала на мене пальцем і попросила її записати мої паспортні дані. З якою метою? А це взагалі законно передавати мої паспортні дані? Далі та дівчина адміністратор підійшла до мене і запитала, чи не хочу я видалити відео. У свою чергу я відповів: "Ні".

Сам процес зйомки держслужбовця ким і скільки-небудь часу в публічному місці і тим більше під час виконання ним своїх посадових обов'язків в робочий час знаходиться в межах чинного законодавства України, а тому згода або незгода такого не потрібна взагалі!"

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "ЧОМУСЬ ВСІ ПРИХОДЯТЬ ЗРАНКУ", – ДИРЕКТОРКА ЦНАПУ ПРО АЖІОТАЖ ІЗ ЗАКОРДОННИМИ ПАСПОРТАМИ

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "БІОМЕТРИЧНИЙ БУМ" НА ВОЛИНІ: ВСЕ, ЩО ТРЕБА ЗНАТИ ПРО ЗАКОРДОННИЙ ПАСПОРТ

Надрукувати
мітки:
коментарів