Поділитись:

Пересувні цирки без тварин: думка лучан

Неділя, 25 червня 2017, 14:00

У Луцьку заборонили розміщення та виступи пересувних цирків, які використовують у своїй діяльності тварин ще у 2016 році.

Нещодавно питання знову порушили. Зокрема "Цирк Кобзов" намагався скасувати рішення Луцькради через суд, що, зрештою, і вдалося.

"Конкурент" поцікавився у лучан, чи потрібна місту така заборона і чи може функціонувати цирк без участі тварин.

Олена:

Не знаю. А як тоді без тварин в цирку? Це щось буде зовсім інше, але не цирк.

Ростислав Адамович:

Звичайно, треба заборонити. Через те, що тварини мучаться. Уявляєте, як це – все життя прожити в клітці? Ці тварини ж і на сонці в клітках сидять.

Віталій:

Я над цим питання не надто замислювався. Але експлуатація тварин – це нездорово. Мабуть, краще заборонити. Хай клоунів експлуатують.

Наталя:

У мене немає дітей маленьких, то я не ходжу в цирки. Тварин мені дуже шкода, якщо там з них знущаються, якщо їм там важко, то, звісно, треба забороняти.

Олександра і Оксана:

Вважаю, що варто. Тому що ми повинні піклуватися про тварин, а не змушувати їх робити якісь трюки, які можуть їм зашкодити. Тварини повинні жити в природних умовах, а не ставати, простіше кажучи, ставати на задні лапки, якщо їм болячи. До того ж часто бувають летальні випадки.

Галина:

Ну, звичайно. Для тварин це дуже важко, бо немає необхідних умов. Я от вважаю, що це так само, як поїхати мені на заробітки, так і тваринам приїхати до нас гроші заробляти. Це тяжко, і це знущання над тваринами. І заборонити – не знаю, адже це цікаво. І діткам є куди піти, адже в нас цирку немає, є лише зоопарк.

Ігор:

Знаєте, є таке правило: взаємостосунки людини і тварини визначають. Це означає, що є правило Творця. Якщо ми його порушуємо, то отримує розплату. І тварина, вона ж теж істота Божа. І знущатися над нею – це апріорі нормальній людині в голову увійти не може. Ненормальній – так. Але потрібно починати не із заборони, а з виховання. Треба виховувати людину. Проінфомована, здорова, об'єднана, очищена від інформаційного бруду людина – найсильніша зброя на планеті. І тоді ці цирки відпадуть самі собою.

Світлана:

Має бути контроль за їх утриманням. У такому стані, як вони сьогодні, я вважаю, що заборона потрібна. Але це ж треба дивитися кожний цирк індивідуально. Якщо дотримані умови утримання, люди перебувають в безпеці, немає проблем, то це одне питання. А це, що сьогодні робитьмя, то це дуже погане ставлення. Я не великий природолюб, але по-людськи я вважаю, що усі вимоги повинні бути дотримані. І має бути дуже суворий контроль, адже це живе створіння.

Мирослава:

Звичайно, треба заборонити. Адже вони живі істоти і теж люблять волю. То хай і живуть собі на волі. Це ж не свійські тварини, а дикі, і, відповідно, вони мають жити в дикій природі.

Надрукувати
мітки:
коментарів