Поділитись:

"Заказні мітинги, заказні звинувачення", – директор луцького біоетанольного заводу

Субота, 24 червня 2017, 09:10

Луцький завод, який виготовляє біопаливо, не працює уже більше місяця, а відтак його діяльність не може бути причиною смороду у місті – стверджує керівництво "Біо Пек".

Керівник заводу Юрій Проник стверджує, що усі звинувачення щодо того, ніби завод продовжує діяльність уночі – абсурдні, – пише Район. Луцьк.

"Це заказні мітинги, це заказні звинувачення, які зараз виникають навколо нашого підприємства. Завод не може запуститися за дві години, він не може вдень попрацювати, а вночі зупинитися і навпаки. Завод – це технологічний режим", – каже директор заводу.

Юрій Проник бідкається, що нині завод має чималі збитки від того, що біопаливо не виробляється.

Проте у "Біо Пек" запевняють, що свідомо пішли на такий крок, аби показати, що причину смороду у місті потрібно шукати не на заводі. Відходами заводу була мелясна барда, яку зливали на поля фільтрації. Проте вона має запах відмінний від того, який поширювався Луцьком.

Зі слів директора, раніше за добу на заводі виготовляли 48 тонн біологічного палива. Це те паливо, яке після згорання не виділяє у повітря шкідливих речовин, а наслідком його згорання є тільки вуглекислий газ, вода у вигляді пару та тепло. Виготовлену продукцію завод постачає на внутрішній ринок та укладає договори про його експорт у країни Європи.

Свою роботу завод планує відновити після того, як зникнуть звинувачення у тому, що "Біо Пек" забруднює навколишнє середовище.

Зазначимо, що зараз триває судова тяганина за позовом Державної екологічної інспекції у Волинській області, яка в ході перевірки виявила відсутність у ТОВ "БІО ПЕК" необхідних дозволів для виробництва біоетанолу.

Надрукувати
мітки:
коментарів