Поділитись:

Приватбанк докапіталізують на 38,5 мільярда гривень

Субота, 24 червня 2017, 12:11

На позачерговому засіданні Кабміну прийняли рішення про додаткову капіталізацію "Приватбанку" державою на суму 38,5 мільярда гривень.

Про це сказано у повідомленні на офіційному сайті Міністерства фінансів.

Рішення було прийнято урядом на підставі пропозицій Національного банку України, з урахуванням рекомендацій Експертно-аналітичної ради з питань участі держави у статутному капіталі банків та на основі висновку незалежного аудитора – компанії EY.

Мінфін твердить, що висновок аудитора свідчить про значно гірший фінансовий стан банку, ніж вважалося на момент його переходу в державну власність, та змушений сформувати додаткові резерви для покриття збитків від кредитних операцій.

Отже, держава, як акціонер, знову змушена підтримати банк додатковим капіталом, щоб надалі забезпечити нормальну роботу та розвиток банку.

Процес докапіталізації відбуватиметься у два етапи та буде проведений шляхом випуску облігацій внутрішньої державної позики в обмін на акції банку. На першому етапі передбачається випустити облігацій внутрішньої державної позики (ОВДП) на суму 22,5 мільярда гривень.

Монетизація цих облігацій не передбачена, а отже додаткова капіталізація банку не вплине на валютний ринок та рівень інфляції, повідомили у відомстві.

Нагадаємо, 21 грудня 2016 року Приватбанк офіційно перейшов у державну власність.

Надрукувати
мітки:
коментарів