Поділитись:

Шахта в Нововолинську - перед загрозою закриття, - волинський нардеп

Вівторок, 09 лютого 2016, 18:12

Нардеп Ігор Гузь вкотре звернувся до Прем'єр-міністра України Арсенія Яценюка з вимогою не допустити законсервування будівництва шахти №10 "Нововолинська".

Оскільки, зі слів Міністра вугільної енергетики та промисловості України Володимира Демчишина, озвучених під час сьогоднішніх слухань в профільному комітеті Верховної Ради України, фінансування у 2016 році на стратегічний об'єкт не має, - повідомили у прес-службі депутата.

Депутат вважає, що з точки зору енергетичної незалежності нашої країни, продовження будівництва цієї шахти – наразі має бути пріоритетним. Оскільки, запуск шахти мав на меті забезпечити роботою понад 1500 шахтарів і запустити новий виток розвитку депресивного шахтарського регіону.

Нагадаємо, 26 січня 2016 року Ігор Гузь разом з народним депутатом Михайлом Бондарем зареєстрували проект Закону України "Про внесення змін до додатка №3 до Закону України "Про Державний бюджет України на 2016 рік" щодо державної підтримки державних вугледобувних підприємств.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В МІНЕНЕРГО РОЗПОВІЛИ ПРО ПЛАНИ ЩОДО ШАХТИ НОВОВОЛИНСЬКА №10

"Непрофесійні та неефективні дії міністра Володимира Демчишина створили ситуацію, в результаті якої, тисячі шахтарів та членів їх сімей мого виборчого округу можуть залишитися без доходів. А також закриття підприємства може привести до соціальної напруги в регіоні. І це при тому, що за час своєї дворічної каденції міністр Демчишин неодноразово обіцяв завершити будівництво шахти №10, і на що виділяв кошти з Державного бюджету. У зв'язку із вищезазначеним прошу Вас, Арсенію Петровичу, не допустити консервації шахти № 10 "Нововолинська". І вважаю, що міністр Демчишин не відповідає займаній посаді", - йдеться у зверненні народного депутата Ігоря Гузя.

Надрукувати
мітки:
коментарів