Поділитись:

ЄБРР надав кредит "Кроноспану" на 40 мільйонів євро

Середа, 10 лютого 2016, 10:00

Європейський банк реконструкції та розвитку надав 40 мільйонів євро кредиту нововолинському підприємству "Кроноспан". Кошти підуть на заміну преса та впровадження енергозберігаючих технологій.

Про це "Конкуренту" повідомили в прес-службі підприємства.

Термін кредиту та відсоткова ставка не розголошуються.

Ще 20 мільйонів євро на модернізацію заводу компанія інвестує з власних коштів.

Інвестиційний проект передбачає заміну наявного багатоповерхового пресу для виробництва ДСП на прес безперервної дії Contiroll. Проект має на меті покращення якості продукції, зниження собівартості та можливість виробництва ДСП різних товщин та форматів. Проектна потужність пресу – 450 000м3/рік. Планований запуск – березень 2016 року.

Експлуатація нового преса дозволить знизити рівень викидів в атмосферу. В результаті покращиться якість повітря і знизиться рівень шуму в сусідніх (житлових) районах.

Крім того, в середньостроковій перспективі (після 2019 року) "Кроноспан" планує встановити додаткове очисне обладнання (WESP), з метою подальшого зменшення впливу на якість повітря.

Значна частина інвестицій спрямована також на зниження залежності від споживання газу шляхом впровадження енергозберігаючих технологій ( встановлення бойлера на біомасі) та перехід на альтернативні джерела енергії з використанням відходів деревообробки.

Компанія "Кроноспан" є світовим лідером в виробництві ДСП, MDF (деревоволокнистих плит середньої щільності) і ламінованої підлоги. Історія компанії розпочалася у 1897 році, а з 1989 року "Кроноспан" вклав значні інвестиції у будівництво заводів по всій Центральній і Східній Європі.

В місті Нововолинську завод заснували в листопаді 2004 року на території колишньої бавовнопрядильної фабрики. Загальний обсяг інвестицій становив 150 мільйонів євро.

У даний час група "Кроноспан" налічує більше 40 виробничих підприємств по всьому світу та 14 000 працівників.

Надрукувати
мітки:
коментарів