Поділитись:

"Волиньприродресурс" готовий платити по 3 тисячі за гектар землі з бурштином

Середа, 28 червня 2017, 12:32
«Волиньприродресурс» готовий платити по 3 тисячі за гектар землі з бурштином

Власникам земельних паїв на Волині, в межах яких ймовірно є поклади бурштину, готові запропонувати найвищу ставку оренди – по 3 тисячі гривень за гектар.

Про це заявив заступник директора КП "Волиньприродресурс" Анатолій Капустюк під час зустрічі з головами 7 сільських рад з Камінь-Каширського, Любешівського та Маневицького районів 26 червня, – інформують на сайті Волинської обласної ради.

Він пояснив, що наразі підприємство працює над проектами гірничих відводів і потребує домовленості з усіма учасниками процесу. На території цих трьох районів є 172 гектари розпайованих земель, на які комунальне підприємство планує розробляти гірничі відводи.

"Сам проект гірничого відводу – довга процедура. Частина земель – розпайована. Для затвердження проекту гірничого відводу потрібні погодження з власниками паїв", – пояснив Анатолій Капустюк.

Він повідомив, що підприємство заключатиме договір оренди землі і братиме погодження проекту гірничого відводу з кожним власником паю і готове запропонувати найвищу ставку оренди – по 3 тисячі гривень за гектар.

Всі ці землі, каже Анатолій Капустюк, будуть використовувати не одночасно.

"Власники зможуть їх засаджувати і обробляти, а коли дійде черга до розробки, то буде відшкодування втрат та окремий договір при гірничій розробці території ", – зауважує він.

Надрукувати
мітки:
коментарів
24 квітня 2024
23 квітня 2024
20 квітня 2024
09:09
19 квітня 2024