Поділитись:

"Думаю, в цьому році відбудуться", -Тарас Яковлев про позачергові вибори мера Луцька

Неділя, 02 липня 2017, 14:00

Гості ток-шоу "Протилежний погляд LIVE" поділилися думками про те, чи можливі вибори міського голови Луцька цього року.

Ймовірна дата позачергових виборів міського голови Луцька – 24 вересня, але є сумніви, що вони відбудуться, оскільки у Верховну Раду ще не внесли відповідний проект постанови. Про це сказав телеведучий Тарас Шкітер 30 червня під час підсумкового ефіру суспільно-політичного ток-шоу "Протилежний погляд LIVE" на телеканалі "Нова Волинь".

Член Луцького міськвиконкому Ігор Алексєєв вважає, що пропрезидентській силі у місті зараз не вигідно, щоб ці вибори відбулись у вересні цього року. Тому вони як можуть відтягують момент виборів.

"Заборгованість держбюджету перед Луцьком по субсидіях більше 300 мільйонів гривень. Не зрозуміло, чого не потрапляють кошти сюди, і таким чином створюється економічний колапс, в тому числі і на "Луцьктепло", де будуть проблеми з погодженням лімітів. Будуть на осінь і проблеми з котельнею на Карбишева, і ця штучно створена ситуація буде подана як помилка діючої влади у місті. Вони (маю на увазі представників пропрезидентської партії "Солідарність", яку представляє губернатор) хочуть завести Луцьк в опалювальний сезон і показати лучанам, яка недолуга нинішня влада", – переконаний Ігор Алексєєв.

Втім радник голови Волинської ОДА Тарас Яковлев сказав, що в минулому році мали ж такі самі проблеми із заборгованістю по субсидіях перед опалювальним сезоном і це не є штучно створеною ситуацією для Луцька, а такі ж проблеми мають й інші міста України.

"Думаю, що вибори в цьому році відбудуться. Я більш, аніж переконаний, що вони відбулися б і 24 вересня, якби Поліщук (Ігор Поліщук – секретар Луцькради та в.о. міського голови, - К.) не тримав довго в себе документів, а відправив їх якомога раніше на Комітет. А так є сумніви, що проект постанови про призначення позачергових виборів потрапить в парламент до канікул. Хоча.. все може бути", – зазначив Тарас Яковлев.

Ігор Алексєєв натомість вкотре зазначив, що призначення виборів міського голови затягнуть, а розгляд питання щодо призначення виборів мера Луцька у Верховній Раді перенесуть на осінь, і, можливо, навесні наступного року призначать позачергові вибори міського голови у Луцьку.

Надрукувати
мітки:
коментарів