Поділитись:

В рейтингу інвестиційної привабливості міст Луцьк понизив позиції

Субота, 01 липня 2017, 15:34

Рейтингове агентство "Євро-Рейтинг" оновило рейтинг інвестиційної ефективності міст України за підсумками 1-го кварталу 2017 г. На першій сходинці рейтингу міцно прописався Київ.

З огляду на його перевагу над іншими муніципалітетами, столиця може змагатися лише сама з собою. Її показники в першому кварталі, як і раніше високі – 235 балів, але поступаються попередньому результату (257 балів). Інформує finance.ua

Крім Києва, максимальну інвестиційну ефективність (ineА) продемонстрували Тернопіль і Полтава (215 і 209 балів відповідно). Тернопіль одного разу вже досягав настільки високого результату (за підсумками 3 кварталу 2017 г.). Полтава опинилася в даній категорії вперше.

Львів, Вінниця та Харків не втрималися в найвищій категорії. Вінниця опустилася вниз на один щабель, показавши сьомий результат серед тридцяти міст. Львів втратив відразу дві позиції (11 місце), а Харків – три (18 місце). Настільки різке зниження результатів для цих міст є нетиповим.

Одеса повторила результат минулого кварталу, Всі інші населені пункти (крім Вінниці) – поліпшили їх. Водночас, Миколаїв, Луцьк, Хмельницький та Ізмаїл не змогли зберегти свої позиції.

Як і раніше видно істотні відмінності між загальним рівнем обласних центрів та міст обласного значення.

За підсумками першого кварталу, жоден з останньої групи не зміг піднятися вище від середнього рівня інвестиційної ефективності (ineD): в цій категорії розташувалися Ізмаїл та Олександрія. Решта демонструють результат нижче за середній. Певним позитивом можна вважати скорочення кількості міст, чий рейтинг є мінімальним (ineG). У порівнянні з жовтнем-груднем 2016 р. їх кількість скоротилася в три рази: другий квартал поспіль найнижчу оцінку отримує тільки Біла Церква.

Євро-Рейтинг вважає, що за підсумками другого кварталу в рейтингу можуть відбутися подальші зміни. Певна стабільність результатів, яка відзначалася весь попередній рік, ймовірно, зміниться стрибкоподібними змінами по окремим муніципалітетам. Основним фактором буде виступати зростання або, навпаки, уповільнення інвестиційної активності.

Надрукувати
мітки:
коментарів