Поділитись:

На нововолинській шахті призначили директора: гірники готують протест

Понеділок, 03 липня 2017, 14:52
На нововолинській шахті призначили директора: гірники готують протест

Гірники ДП "Шахта "Нововолинська" №1" обурені призначенням на їхнє підприємство нового керівника.

Про це телефоном повідомив голова первинного осередку Незалежної профспілки гірників України копальні Анатолій Мухомеджанов, – пише у Facebook голова Незалежної профспілки гірників України Михайло Волинець.

Як розповів профспілковий лідер, сьогодні стало відомо про наказ Міненерговугілля, яким замість Андрія Пилип'юка директором ДП "Шахта "Нововолинська" №1" призначено Михайла Борсука.

"Наша шахта зараз на реструктуризації", – розповідає Анатолій Мухомеджанов. – "Ми демонтуємо обладнання й передаємо його на інші підприємства, виконуємо інші, необхідні у таких випадках роботи. Підприємство спокійно працює, і ми хочемо, щоб так було й надалі. Тому колектив категорично проти зміни нашого нинішнього керівника Андрія Петровича Пилип'юка на Михайла Миколайовича Борсука, який залишив по собі недобру славу з тих часів, коли був генеральним директором ДП "Волиньвугілля". Гірники рішуче налаштовані проти нового керівника підприємства. На завтра на 7:30 призначені збори трудового колективу, де буде вирішено, які саме способи використати, аби не допустити приходу на шахту Михайла Борсука".

Анатолій Мухомеджанов також сказав, що він телефонував пану Борсуку і пропонував йому добровільно відмовитися від посади, аби не збурювати колектив, але той відповів йому грубо й зверхньо. Тому профспілковий лідер припускає, що завтра можливе застосування сили з обох сторін. Принаймні гірники готові винести Михайла Борсука за межі підприємства разом із кріслом.

Надрукувати
мітки:
коментарів
19 квітня 2024
18 квітня 2024
17 квітня 2024
13 квітня 2024
11 квітня 2024
08 квітня 2024
04 квітня 2024
29 березня 2024
28 березня 2024