Поділитись:

Кадрові ротації на волинських шахтах: гірники бунтують

Вівторок, 04 липня 2017, 11:28

Працівники ДП "Шахта Нововолинська №1" скаржаться, що були спроби незаконно звільнити їхнього директора Андрія Пилипюка.

На його місце вже знайшли іншу кандидатуру – колишнього директора шахти № 9 Михайла Борсука. У зв'язку з цим, шахтарі написали колективне звернення до Міністерства енергетики та вугільної промисловості з проханням не змінювати керівництво, адже це призведе до занепаду шахти, – інформує ВолиньPost.

Про це стало відомо у вівторок, 4 липня, під час зборів працівників шахти №1.

Голова первинного осередку Незалежної профспілки гірників України Анатолій Мухамеджанов повідомив, що змінити керівництво планують і на шахті № 9.



"Країною керують олігархи, котрі створюють свої команди. Команди створюються як на верхівках, так і в районах. Так ось, одна із цих команд, на чолі з Онопрієнком, через міністерство "протянули" один наказ про зміну керівників шахт № 1 та № 9", – зазначив він.

"Керівника поки не змінили. Ми на шахті № 1 робили збори, і колектив прийняв рішення, що вони не бажають зміни керівника. Адже зніна мала відбутись із порушенням чинного законодавства, без конкурсу, без належних процедур. Адже директора знімають, коли він провинився, або він має якісь недоліки в кваліфікації, котрі заважають йому займати це місце. Або кримінальна справа. А просто так взяти і змінити не можна", – розповідає Мухамеджанов.

"Колектив довіряє нинішньому директору шахти № 1 Андрію Пилипюку, бачить його хорошу роботу. Бачить, що він дбає про зарплату працівників, їздить до Києва, якщо потрібно вирішити якесь проблемне питання. Новим директором хотіли призначити Михайла Борсука. Він місцевий. Був директором 9-ої шахти та шахти "Бужанської", генеральним директором ДП "Волиньвугілля", – додає чоловік.

"Що стосується шахти №1, то я написав листа-звернення до Міністерства енергетики та вугільної промисловості і попередив, що люди налаштовані рішуче. На зборах сьогодні мали прийняти рішення щодо подальших дій, проте вчора стало відомо, що дзвонили вчора з міністерства і повідомили, що наказ про зміну керівника скасували", – каже Анатолій Мухамеджанов.

Проте голова шахтарської профспілки впевнений, що питання зі зміною керівництва "просуватимуть" далі.

"Зараз ми будемо думати не про те, що робити далі. Я не вірю, що там заспокояться і не будуть намагатись "просувати" своє питання по зміні керівників", – каже він.

Надрукувати
мітки:
коментарів
27 березня 2024
25 березня 2024
13:08
19 березня 2024
08 березня 2024
13:45
07 березня 2024
15:50
06 березня 2024