Поділитись:

На Волині лісівники визначатимуть кращі проекти парків (фото)

Вівторок, 04 липня 2017, 19:05

Конкурс на кращий проект дендрологічного парку, скверу чи пам'ятної алеї Волинське обласне управління лісового та мисливського господарства спільно з обласною організацією Товариства лісівників України оголосило ще в травні.

Упродовж червня на розгляд журі у лісогосподарські підприємства стали надходити учнівські роботи, – повідомляє прес-служба лісників.

Особливу увагу привернув проект "Ландшафтний дизайн шкільного подвір'я" учениці 8 класу Боголюбської школи (Луцький район) Каріни Михальчук. Працювала дівчинка під керівництвом вчителя біології Віри Суханової.

Ця робота – ґрунтовне дослідження з описом історії ландшафтного дизайну, основних принципів садової мініатюри та класичних квітників. Окремим розділом – розробка ландшафтного дизайну шкільного подвір'я. Додається також зображення, виконане фарбами, та детальний кошторис.

Неабияк вразили проекти, які надійшли на розгляд городоцьких лісівників, – "Рокарій у ландшафтному дизайні шкільного подвір'я" та "Зелена мозаїка в ландшафтному дизайні шкільного подвір'я", підготовлені учнями 8 класу НВК "ЗОШ І-ІІІ ст. – ДНЗ с. Городок" Прилісненської ОТГ Маневицького р-ну під керівництвом директора школи Терещенко Н.М.

Екскізи майбутніх зелених зон виконані у 3D-форматі – на дерев'яній основі із пластикових зразків кущів та декоративного каміння.

Цікавим є виконання проекту Каріни Кузави та Ангеліни Мельник (2004 р . н.) із Рожищенського р-ну – школа с. Топільне "Ландшафтний дизайн шкільної клумби". Дівчатка виконували роботу під керівництвом вчителя біології і географії Наталії Маркової. Робота виконана як аплікація, до якої додається детальний опис.

"Біля школи села Машів є обеліск Слави полеглим воїнам у Другій світовій війні. Щороку свято Перемоги там збирається усе село, аби віддати шану тим, хто захищав Україну. Хочеться цей куточок Слави зробити більш затишним і з сучасним оформленням. Тоді кожен день усім учням, вчителям та батькам, які будуть проходити повз, буде мило глянути на декоративні вічнозелені кущики, ошатні древця та клумби", – розпочала опис проекту учениця 11 класу Машівської ЗОШ (Любомльський р-н) Марія Чуєш.

Що ж, сподіваємося, зовсім скоро так і буде.

Екологічний проект "Ландшафтний сад – від ідеї до втілення" створила учениця 9В класу ЗОШ І-ІІІ ст. смт Ратне ім. Миколи Заліпи Марія Головій (науковий керівник – вчитель екології Людмила Філіпчук). У проекті – детальний опис розміщення рослин у послідовності виконання всіх видів робіт та догляду за ними. Очевидно, що його творці в майбутньому, якщо проект стане переможцем, дбатимуть про насадження і берегтимуть створене лісівниками та учнями.

"Білу казку" біля своєї школи мріють побачити учні шкільного лісництва Луківської загальноосвітньої школи і-ІІІ ст.-ліцею Турійського р-ну. І описують та показують, як можна її зробити.

А всім, хто ще не долучився до конкурсу, нагадуємо: 23 липня 2017 р. буде визначено переможців на рівні державних лісогосподарських підприємств (районному), а вже 30 липня обласна конкурсна комісія розгляне три кращих роботи і визначать переможців, щоб вручити їм чималі грошові винагороди.

Надрукувати
мітки:
коментарів