Поділитись:

У Нововолинську буде індустріальний парк

Середа, 05 липня 2017, 17:30
У Нововолинську буде індустріальний парк

До реєстру індустріальних (промислових) парків зарахували індустріальний парк "Нововолинськ".

Про це повідомляє прес-служба Міністерства економічного розвитку і торгівлі.

Індустріальний парк "Нововолинськ" має загальну площу розміром у 20 га.

Метою створення такого парку є забезпечення сталого економічного розвитку міста шляхом формування єдиної території зі спеціально облаштованою інфраструктурою для розміщення нових об'єктів промисловості, інноваційної сфери, логістики і супутніх послуг, спрямованих на забезпечення економічного зростання, створення сприятливих умов для залучення інвестицій в економіку міста, підвищення конкурентоспроможності регіону, збільшення надходжень до міського бюджету та державного бюджету України, а також активізації інвестиційної діяльності як в місті, так і в регіоні.

Функціональне призначення парку: машинобудування; приладобудування; матеріально-технічне постачання і збут (логістика); легка промисловість (текстильна, швейна, шкіряно-взуттєва, шкіряно-галантерейна); сільськогосподарська промисловість (теплиці); ІТ-кластер (аутсорсинг).

"Створення індуструального парку дасть можливість працевлаштувати людей, які звільняються із шахт. За розразунками, які були зроблені, в індустріальному парку планують створити більше ніж 1 тисяча робочих місць", – розповів заступник міського голов Нововолинська Олександр Громик для телеканалу СТН.

Щоб створити концепцію парку, залучали і чиновників, і економістів.

Нагадаємо: у квітні заступник мера Нововолинська Олександр Громик розповів, що протягом наступних місяців вони планують відкрити індустріальний парк і запровадити в ньому пільги для створення бізнесу, в тому числі з іноземним капіталом.

Надрукувати
мітки:
коментарів