Поділитись:

На Волині виявили 150 порушень реалізації підакцизної продукції

Четвер, 06 липня 2017, 12:17
На Волині виявили 150 порушень реалізації підакцизної продукції

На Волині упродовж шести місяців 2017 року в ході 108 фактичних перевірок представників бізнесу, які реалізують підакцизну продукцію, встановлено 150 порушень чинного законодавства.

Порушники вже сплатили 906 тисяч гривень штрафних санкцій, – інформує управління контролю за обігом та оподаткуванням підакцизних товарів ГУ ДФС у Волинській області.

Найчастіше представники підприємництва допускають факти роздрібної торгівлі алкогольними напоями за цінами, нижчими від визначених мінімальних роздрібних цін. Зокрема, у першому півріччі цього року встановлено 62 такі порушення.

Водночас податкові інспектори зафіксували 37 фактів роздрібної торгівлі алкогольними напоями та тютюновими виробами без ліцензій та 18 фактів реалізації алкогольних напоїв на розлив для споживання на місці без статусу СГД ресторанного господарства. Серед низки інших порушень – по 2 факти реалізації та зберігання алкогольних напоїв і тютюнових виробів без марок акцизного податку встановленого зразка, 3 факти роздрібного продажу цигарок за цінами вищими від максимальних роздрібних цін, а також порушення готівкових розрахунків, відсутність супровідних документів, незастосування РРО тощо.

Недотримання представниками підприємництва законодавчих вимог на ринку реалізації підакцизної продукції може мати тяжкі наслідки для здоров'я та життя споживачів, – наголошують в ГУ ДФС у Волинській області.

"Тому ми щоразу звертаємося до керівників місцевого самоврядування та споживачів з проханням інформувати органи ДФС про порушення під час реалізації алкоголю і тютюну. Наприклад, підставою для проведення фактичних перевірок у Турійському районі, було звернення голів сільських рад на адресу державної податкової інспекції про те, що на території сіл суб'єкти господарювання здійснюють торгівлю підакцизними товарами без ліцензій. Всі повідомлені головами сільських рад факти в ході фактичних перевірок підтвердилася", – зазначає начальник Головного управління ДФС у Волинській області Світлана Савчук.

В розпал курортного сезону дотримання законодавчих вимог під час реалізації підакцизної продукції – теж під пильною увагою фахівців ДФС.

"Із проведених на території Шацького району 5 фактичних перевірок всі результативні, тут підприємці допускали продаж алкоголю за нижчими цінами від встановлених державою та порушення касової дисципліни. Щоб попередити інші порушення та запобігти тяжким наслідкам, просимо громадян, котрі відпочивають у рекреаційних зонах, бути уважними, насамперед, до свого здоров'я та у разі виявлення порушення з боку представників бізнесу негайно повідомляти органи ДФС", – підкреслила Світлана Савчук.

Надрукувати
мітки:
коментарів