Поділитись:

Українські інтерни "провалили" міжнародний тест

Четвер, 06 липня 2017, 18:50
Українські інтерни «провалили» міжнародний тест

З усіх інтернів, які складали інтегрований іспит "Крок 3" із додатковим міжнародним субтестом, лише 3 % набрали прохідний бал 70,5.

Про це повідомила в.о. міністра охорони здоров'я України Уляна Супрун, – передає "Слово і Діло".

Вона пояснила, що цього року вперше інтерни складали іспит "Крок 3. Загальна лікарська підготовка" з додатковим міжнародним субтестом USMLE (United States Medical Licensing Exam).

"З українською частиною переважна більшість впоралась. А ось результати міжнародного тесту підтвердили справжні проблеми нашої медичної освіти. Прохідний бал 70,5 набрали лише 3% інтернів, що складали іспит", – пояснила Супрун.

Із її слів, тест USMLE має здати кожен лікар у Сполучених Штатах, щоб отримати право займатися лікарською діяльністю.

"Це означає, що сьогодні між рівнем підготовки українських випускників медвишів та випускників закордонних університетів утворилася величезна прірва. Очікувана проблема в галузі, яка не розвивалася 25 років. Якщо ми хочемо, щоб українець лікувався не гірше, ніж американець чи європеєць, ми маємо нарешті прийняти виклик і вирішити ситуацію", – додала Супрун.

На її думку, результати складання іспиту USMLE підтверджують необхідність встановлення мінімального прохідного балу в 150 та запуску медичної реформи.

Надрукувати
мітки:
коментарів