Поділитись:

Волинську владу просять добудувати школу

Четвер, 11 лютого 2016, 11:36

На Волині є ще одна школа-довгобуд, відкриття якої потребують мешканці села Білин Ковельського району. Про це стало відомо 10 лютого під час другого пленарного засідання другої сесії Волинської обласної ради.

Депутат Галина Йовик розповіла, що до неї звернулись вчителі та батьки учнів Білинської ЗОШ 1-3 ступенів щодо невідкладного виділення коштів для добудови приміщення навчального закладу, - інформує Слово Волині.

Зі слів жінки, наразі зведено 3 поверхи будівлі, споруджено дах, встановлено вікна на 2 поверхах, однак далі робота не йде. Відтак, 139 учнів змушені навчатись в приміщенні колишнього дитячого садка, та ще й у дві зміни. Між тим, наступного року до 1 класу піде ще 30 дітей, загалом же в селі є 200 дошкільнят, тому добудова школи – нагальна потреба.

Обраниця громади каже, що в селі немає й дитячого садка, тому батькам доводиться возити дітлахів до Ковеля. На думку Галини Йовик, завершення будівництва школи частково вирішить й цю проблему.

"Я прошу внести Білинську школу до переліку об'єктів, які цьогоріч фінансуватимуться за кошти Державного фонду регіонального розвитку. Також я прошу передбачити співфінансування за кошти обласного бюджету", - звернулась депутат до голів ОДА та обласної ради.

Запит колеги присутні обранці громади підтримали.

Надрукувати
мітки:
коментарів