Поділитись:

"Ми погодилися із кадровими втратами для бізнесу заради країни", - Степан Івахів

Четвер, 11 лютого 2016, 12:24
«Ми погодилися із кадровими втратами для бізнесу заради країни», - Степан Івахів

Група компаній Континіум (бренд WOG та інші) зазнала кадрових втрат після того, як низка її топ-менеджерів перейшла у виконавчу владу. У той же час у компанії погодилися із цим заради реформ у країні.

Про це йдеться в офіційній заяві засновника групи компаній "Континіум" та народного депутата Степана Івахіва на офіційній сторінці у Facebook.

"Більше чверті століття тому, ми з моїм партнером, нині покійним Ігорем Єремеєвим заснували групу компанію Континіум, до якої входить загальноукраїнський бренд WOG. Ми пройшли важкий шлях побудови системного та прозорого бізнесу, європейського рівня, з професійним маркетингом і менеджментом. Без рейдерського захоплення підприємств, без неправомірної наживи на державній власності та ресурсах", – нагадав він.

За словами Степана Івахіва, нині WOG - успішна, прозора і динамічна компанія, в якій управління повністю передано професійному топ-менеджменту.

"В нашій компанії виросла ціла плеяда досвідчених управлінців, які отримали західну освіту, і в той же час мають безцінний досвід управління в українських ринкових реаліях. І саме тому, коли в державі почали відбуватися системні зміни, вони отримали (і продовжують отримувати) пропозиції приєднатися до нової урядової команди в якості міністрів, наприклад, міністра інфраструктури. Ми з партнерами були проти їх виходу з управління бізнесом. Бо компанія від такого переходу отримує лише серйозні часові та ресурсні витрати: потрібно шукати і формувати нову ланку якісного топ-менеджменту", – сказав він.

"З іншого боку, ми добре розуміли, що нині Україна потребує аполітичних технократів у виконавчій владі. Найкращі міністри в урядах будь-яких розвинутих країн – це завжди управлінці із досвідом роботи в системному бізнесі, з розумінням економічних і бізнес процесів. І це об'єктивна правда. Ми сподівалися, що в тому числі з допомогою цих технократів нарешті будуть проведені реформи і буде створено чесне, конкурентне, прозоре бізнес-середовище. Тому ми погодилися із кадровими втратами для бізнесу заради країни. Говорити тут про будь-який лобізм з нашого боку – не тільки недоречно, але й цинічно", – підкреслив нардеп.

Степан Івахів наголосив, що "певні зрадофіли, виконуючи різноманітні політичні замовлення вміло маніпулюють аргументами, але не здатні надати жодного факту".

"Нам, як і всій Україні – потрібні зміни і реформи. А привілеї потрібні лише тим, хто не вміє і не звик працювати і перемагати у ринкових умовах. І це точно не ми", – заявив засновник групи компаній "Континіум".

Надрукувати
мітки:
коментарів