Поділитись:

Кордон на Волині моніторять безпілотники (фото, відео)

Понеділок, 10 липня 2017, 13:51

Державний кордон України, зокрема і на території Волинської області, моніторять за допомогою безпілотних авіаційних комплексів "Spectator-M".

Про це повідомляється на сайті Держприкордонслужби.

З метою протидії протиправній діяльності з використанням малих літальних апаратів, фіксації місць незаконного видобутку бурштину, вирубки лісу, підтримки підрозділів охорони державного кордону, сил Морської охорони щодо недопущення проникнення на територію України диверсійно-розвідувальних груп, незаконних формувань та засобів терору постійно проводиться повітряний моніторинг державного кордону.

Наразі повітряний моніторинг державного кордону та контрольованих прикордонних районів здійснюються зовнішніми екіпажами безпілотних авіаційних комплексів Львівського, Мукачівського, Подільського, Луцького прикордонних загонів, 10 мобільного прикордонного загону "Дозор" та Навчального центру ДПСУ.

Польоти виконуються за допомогою безпілотних авіаційних комплексів БпАК-МП-1 "Spectator-M", розроблений вітчизняними виробниками та вже довів свою ефективність.

Наразі здійснено 14 таких польотів.

В майбутньому Держприкордонслужба планує лише збільшувати активність використання цих авіаційних одиниць та за рахунок цього підвищувати ефективність контролю кордону.

Надрукувати
мітки:
коментарів