Поділитись:

Соцмережа "ВКонтакте" стала доступною для українців

Вівторок, 11 липня 2017, 13:02
Соцмережа

У новому оновленні програми "ВКонтакте" на платформі Android з'явилася можливість заходити до соцмережі з території України.

Про це повідомляє AIN.UA.

Після установки оновлення в основних налаштуваннях облікового запису можна включити функцію "Використовувати Proxy-сервер", і доступ до соцмережі буде відновлений незважаючи на блокування в нашій країні. Раніше в компанії підтвердили, що тестують цю функцію на обмеженій кількості користувачів. Сьогодні її запустили для всіх.

Інформацію про те, що від сьогодні вбудований проксі доступний всім користувачам на Android підтвердив представник "ВКонтакте" Влад Леготкін. Він також повідомив, що для користувачів iOS така функція недоступна.

"Поки це більше експеримент, тому викотили тільки на Android", - пояснив він.

При включеному проксі користувач отримує доступ до новин, повідомлень, аудіозаписів, причому програються всі композиції, в тому числі ті, що можуть бути заблоковані через порушення авторських прав при заході через VPN з точкою доступу в Європі. Однак завантаження файлів, як і раніше, не працює. Також при включеному проксі завантаження даних відбувається повільніше, ніж зазвичай.

Тим часом з моменту введення заборони на доступ до російських сайтів, позиції "ВКонтакте" в Україні сильно похитнулися. У червні Facebook вперше обійшов "ВКонтакте" за охопленням і середньодобової частки і став соцмережею № 1 в Україні. Такі дані оприлюднила дослідницька компанія Factum Group Ukraine.

Надрукувати
мітки:
коментарів