Поділитись:

В Україні "гуляють" фальшиві долари

Вівторок, 11 липня 2017, 17:58
В Україні

Національний банк виявив в Україні майстерну підробку 100-доларової банкноти – новий варіант.

Йдеться про купюру із серійним номером KE 57836334 F. Про це він повідомив банкам у телеграмі №50-0006/47622, зазначивши що її непросто виявити, – інформує UBR.

"Підробки іноземної валюти з такими ознаками можуть не визначатися окремими видами автоматичних детекторів валюти, а також терміналами в разі їх неналежного налащтування", – йдеться в документі регулятора.

В Україні

До нього також додаються фото купюри і її детальний опис. Всі 8 ознак, за якими можна виявити підробку:

  1. Використано спеціальний захищений папір, який не відповідає оригіналу. Відповідно, флуоресценція в ультрафіолетових променях відсутня. Видимі захисні волокна червоного, зеленого і жовтого кольорів флуоресціюють в УФП, відповідно, червоним і зеленим кольорами (в справжніх банкнотах видимі захисні волокна червоного і синього кольорів, які не флуоресціюють в УФП). Також місцями спостерігаються водяні знаки у вигляді темних і світлих букв "SS" (у справжніх банкнот присутній тільки локальний водяний знак).
  1. Локальний водяний знак у вигляді портрета Бенджаміна Франкліна імітований печаткою – не відповідає оригіналу (в справжніх банкнотах зображення сформовано внутрішньою структурою паперу).
  1. Занурена в товщу паперу захисна стрічка імітується печаткою на зворотному боці банкноти фарбою білого кольору, текст читається, флуоресценція відсутня – не відповідає оригіналу (в справжніх банкнотах занурена в товщу паперу прозора полімерна стрічка із зображеннями в прямому і перевернутому вигляді "USA 100" флуоресціює рожевим кольором).
  1. Використано подібні до оригіналу поліграфічні способи друку – якість друку гірша, ніж на справжніх банкнотах. А саме зображення чорного кольору з лицьового боку і всього зображення зі зворотного боку виконані глибоким друком – фарба має рельєфність, яку можна відчути на дотик. При цьому зображення печатки Казначейства (зеленого кольору) виконано високим друком. А серійний номер "KE 57836334 F", буква і цифра банку "E5" виконані поліграфічним способом друку, який не відповідає оригіналу (фарба має незначний рельєф і блиск).
  1. Мікротексти імітовані – читаються.
  1. Оптично-змінне зображення цифрового позначення номіналу "100" імітоване – зміна кольору з зеленого на темно-зелений не відповідає оригіналу (у справжніх банкнот – з зеленого на темно-фіолетовий).
  1. Інфрачервоний захист імітований – карта інфрачервоних зображень зі зворотного боку наближена до оригіналу.
  1. Магнітний захист імітований – карта магнітних зображень наближена до оригіналу.
Надрукувати
мітки:
коментарів
02 березня 2024
13 січня 2024
06 січня 2024
06 грудня 2023
07 листопада 2023
29 жовтня 2023
26 жовтня 2023
25 жовтня 2023
22 жовтня 2023