Поділитись:

Справі щодо відкликання депутатів Луцькради дали хід

Вівторок, 11 липня 2017, 18:05
Справі щодо відкликання депутатів Луцькради дали хід

Заяву та витяг із протоколу зборів щодо відкликання депутатів Євгенія Ткачука, Олександра Козлюка, Костянтина Петрочука, Сергія Були та Аркадія Соломатіна передали до Луцької міської виборчої комісії.

Документи передав очільник ініціативної групи Артем Запотоцький, – повідомляє ВолиньPost.

Зі слів голови Луцької міської виборчої комісії Леоніда Будцева, у законі прописана процедура відкликання, тож наразі подальші дії – за ТВК.

"По-перше, я повинен не пізніше ніж на наступний день проінформувати цих депутатів, стосовно яких збиратимуть підписи, щоби відкликати їх, проінформувати міську раду і партію, по списку якої вони проходили", – зауважив Будцев. Відтак, йдеться про інформування місцевого осередку партії, який висував кожного із кандидатів.

Згодом ТВК чекатиме на повний пакет документів, включно із зібраними на спеціальних бланках підписами. Тоді упродовж 20-ти днів ТВК спільно із правоохоронцями та представниками відділу реєстру виборців здійснить перевірку підписів.

Якщо ТВК винесе відповідне рішення, то звернеться до Центрвиборчкому та головних офісів партій, які й завершать процедуру відкликання депутатів.

Запотоцький пригадав, що бачив публікації стосовно відкликання депутатів, проте справи не доводили до кінця із різних причин. Є навіть випадок, коли із ТВК викрадали оригінали підписів.

У Луцьку дуже уважно вивчили досвід подібних випадків, аби не допустити формальних порушень, – додав він.

"Ми працюємо у рамках законодавства… Якщо з'їзди політпартій не приймуть рішення, ТВК не може анулювати ці рішення. Але ніхто нам не забороняє, згідно закону, починати знову, знову і знову, аби добитися того, аби вказаних депутатів відкликати", – зауважив Запотоцький.

З його слів, він вже отримав чимало повідомлень від лучан із питаннями, куди приходити, аби "підписатися за відкликання".

Нагадаємо: лучани збирають підписи, аби відкликати п'ятьох депутатів міськради.

Надрукувати
мітки:
коментарів
24 квітня 2024
18:35
05 березня 2024
10:13
21 лютого 2024
10:34
20 лютого 2024
13 лютого 2024
16:02
18 січня 2024
12:50
18 грудня 2023
09:00
31 жовтня 2023