Поділитись:

Нардеп від Волині ініціював законопроект стосовно агресії РФ

Четвер, 11 лютого 2016, 14:57

Народний депутат від Волині Ігор Гузь ініціював законопроект щодо засудження триваючої агресії Росії проти України.

Законопроект про Звернення ВР України до парламентів іноземних держав, парламентських асамблей міжнародних організацій щодо засудження триваючої агресії РФ проти України зареєстрували 9 лютого. Про це повідомляє прес-служба нардепа.

У зареєстрованому Зверненні до інших держав та міжнародних організацій парламент "вимагає від Російської Федерації негайно припинити окупацію Автономної Республіки Крим та міста Севастополь, окремих районів Донецької та Луганської областей; закликає Російську Федерацію припинити триваючу практику викрадень, незаконних затримань та ув'язнень громадян України, заборони на в'їзд представникам кримськотатарського народу на територію Кримського півострова, порушення свободи слова та засобів масової інформації, обмеження свободи віросповідань та мирних зібрань".

Звернення містить також заклик до міжнародного співтовариства щодо продовження тиску на Російську Федерацію, як країну, яка грубо порушує Статут ООН, Будапештський меморандум та низку інших міжнародних актів до договорів.

Ігор Гузь підтримує позицію Європейського парламенту щодо необхідності започаткування міжнародних переговорів по відновленню українського суверенітету шляхом деокупації республіки Крим і Севастополя.

Переговори, за словами народного депутата, мають відбуватись у форматі "Женева плюс" із залученням інституцій Європейського Союзу.

Із текстом документа можна ознайомитися тут.

Надрукувати
мітки:
коментарів