Поділитись:

Потяг смерті

Понеділок, 17 липня 2017, 07:40
Потяг смерті

Напевно, ви всі читали новину про те, що чоловіку на вулиці Ківерцівській потрапив під потяг, і той відтяв йому руку та ногу.

Не так давно Луцьк був шокований звістками про те, як загинула під потягом молода дівчина-школярка, яка в той момент переходила через колії з навушникам у вухах. Саме це і було фатальною помилкою, адже очевидці кажуть, що їй гукали, щоб попередити, що насувається небезпека, але, на жаль, дівчина побачила потяг лише в останній момент… було вже пізно. І ось знову неприємна новина...

Чомусь люди думають, що з ними такого статися не може, "пронесе", "перескочить", "встигне". А в результаті вже й поспішати немає куди і кому. Як багато значать в нашому житті хвилини. Інколи запізнення на хвилину-дві рятує (згадалась історія коли один нью-йорківець запізнився на роботу на декілька хвилин і вижив. А працював він у торговому центрі неподалік Манхетена, в який терористи 11 вересня 2001 року спрямували два авіалайнери. Внаслідок цього теракту було багато жертв).

Можливо, все могло б обійтись, якби юна дівчина затрималась і опинилась на цій злощасній колії на хвилин 5 пізніше, коли би потяг проїхав і трагедії не сталося. Але можна багато роздумувати зараз на тему "якби", та людей, які загинули під потягами, уже не повернеш.

Втім це би мало слугувати дуже хорошим уроком для інших людей – бути обачнішими, не переходити колії, коли слухаєш в навушниках музику, а краще взагалі не стрибати практично перед "носом" у потяга. Адже навіть якщо машиніст і побачить людину, не факт, що він встигне зупинити потяг перед її носом. Адже, скажімо, гальмівний шлях вантажного потяга зі швидкістю 120 км/год становить десь 1200 м.

Можливо, не варто випробовувати долю і завжди треба пам'ятати, що всього-навсього одна хвилина (а, можливо, й доля секунди) може як врятувати, так і загубити життя. Будьте обачнішими і бережіть себе!

Надрукувати
мітки:
коментарів