Поділитись:

Заступниця головного лікаря країни розповіла в Луцьку про три раунди вакцинації від поліомієліту

Четвер, 11 лютого 2016, 16:33
Заступниця головного лікаря країни розповіла  в Луцьку про три раунди вакцинації від поліомієліту

На Волині триває третій тур додаткової вакцинації від поліомієліту.

В Україні зафіксували спалах поліомієліту. Єдине, що може завадити поширенню недугу, – вакцинація. Про це йшлося 11 лютого під час прес-конференції першого заступника міністра охорони здоров'я Олександри Павленко та представників ЮНІСЕФ та ВООЗ у Луцьку, - повідомляє видання Волинський інформаційний портал.

Україна довгий час була країною, яка мала статус вільної від поліомієліту, натомість зараз цей статус – під загрозою. Тому в державі запровадили три раунди додаткової імунізації.

Під час першого раунду вдалося охопити 65,5 % дитячого населення (від 2 до 6 років). Упродовж другого раунду охопили 75 % дітей. Натомість під час третього раунду, який триває нині, щепити хочуть 95 %. Саме такий показник, на думку ЮНІСЕФ і ВООЗ, допоможе викорінити вірус поліо.

На перші два тури вакцину закуповували за гроші уряду Канади. Вакцини для третього туру придбали коштом Єврокомісії.

Міжнародний експерт з поліо комунікацій ЮНІСЕФ Україна Насрін Халед розповіла, що для України закупили 4,7 мільйона вакцин. Цього вистачить, щоб охопити кожну дитину і для обслуговування населення після завершення третього туру вакцинації. "Ми вже досягли чималих успіхів, але не можемо зупинитися зараз", – підкреслила вона.

Координатор команди ВООЗ із реагування на спалах поліомієліту Денніс Кінг додав, що світові вже вдалося поборотися з багатьма хворобами і зараз на порозі – викорінення поліо. Нині у світі тільки Афганістан і Пакистан – єдині країни, де вільно циркулює цей вірус.

Начальник управління охорони здоров'я Волинської облдержадміністрації Ігор Ващенюк розповів, що Волинь отримала 284 тисячі доз вакцини ОПВ (оральна поліомієлітна вакцина) та 34,1 тисячі доз ІПВ (інактивована поліомієлітна вакцина).

Тож медики закликають батьків не вірити міфам і вакцинуватися, адже поліомієліт – це загроза не тільки для конкретної дитини, але й для безпеки України загалом. Поліомієліт – це ще й іміджевий чинник для держави, яка обрала європейський вектор розвитку.

Надрукувати
мітки:
коментарів
15 березня 2024
22 лютого 2024
18 січня 2024
06 січня 2024
08 грудня 2023
05 травня 2023
30 березня 2023
18 березня 2023
14 березня 2023
25 грудня 2022