Поділитись:

У Луцьку відкрили оновлене відділення реабілітації для атовців (фото)

П'ятниця, 14 липня 2017, 14:45

У КЗ "Луцький міський центр надання первинної медико-санітарної допомоги" відкрили відремонтоване відділення реабілітації для учасників антитерористичної операції та членів їх сімей.

Про це повідомляє відділ інформаційної роботи міської ради.

Кабінет психологічної допомоги для учасників АТО у комунальному закладі "Луцький центр первинної медико-санітарної допомоги", що знаходиться на проспекті Волі, 66а, почав працювати ще у листопаді 2016-го року. Зі зростанням кількості відвідувачів було створено відділення реабілітації для учасників АТО і членів їх сімей. До його складу з 1 січня 2017 року введено посади двох практичних психологів та фахівця із фізичної реабілітації.

У приміщенні медичного закладу створили відділення, основний напрямок діяльності якого – проведення психологічної та фізичної реабілітації бійців, які повертаються із зони бойових дій. Як зазначив начальник управління охорони здоров'я Микола Якимчук, усі вони страждають від посттравматичного стресового розладу, який вкрай негативно позначається не лише на їхньому здоров'ї, а й на стосунках у родинах.

Зі слів головного лікаря КЗ "Луцький центр первинної медико-санітарної допомоги" Ігоря Гнетньова, найважливіше у роботі із демобілізованими військовослужбовцями – це саме психологічна реабілітація, тому у відділенні працюють кваліфіковані професійні психологи.

Радник міського голови Ігор Поліщук зауважив, що на потреби відділення у 2017-му році з міського бюджету було передбачено кошти в сумі 539,2 тисс грн. 276 тисяч гривень цьогоріч спрямували на облаштування відділення, з яких 80 тисяч – на оплату праці медичному персоналу, а 150 тисяч – на ремонт приміщення. Також є потреба у розширенні цього відділення, тому планується створити Центр реабілітації для учасників АТО і членів їх сімей. Загальна вартість цього проекту становить 12 мільйонів гривень.

За інформацією психолога Олени Звєрєвої, з часу створення відділення психологічну реабілітацію пройшли 375 учасників АТО. Фізичну реабілітацію пройшли 76 осіб. Для потреб відвідувачів відділення безкоштовно використовується уся функціонально-діагностична база медичного закладу – рентген-кабінет, кабінет УЗД, ЛФК та інші.

Депутат міської ради, військовослужбовець Олександр Кравченко зазначив, що місце для створення відділення обрали не випадково. Раніше тут працював Центр реабілітації ліквідаторів аварії на Чорнобильській АЕС, а тому фахівці відділення мають необхідний досвід роботи із такою непростою категорією громадян, як демобілізовані бійці АТО.

Учасники зустрічі побували й на місці майбутнього Центру реабілітації для учаснків АТО і членів їх сімей. Тут раніше було відділення водолікування, а останнім часом проводили заняття із тактичної медицини. За наявності необхідного фінансування, буде проведено капітальний ремонт та добудовано другий поверх цього приміщення. Окрім плавального басейну, центр надаватиме масажні послуги, комплекс бальнеологічних процедур та інші медико-відновлювальні функції.

Надрукувати
мітки:
коментарів
20 березня 2024
13 березня 2024
04 березня 2024
29 лютого 2024
21 лютого 2024
14 лютого 2024
13 лютого 2024
12 лютого 2024
30 січня 2024
18 січня 2024