Поділитись:

Чому потрібно відкликати депутатів Луцькради

Неділя, 16 липня 2017, 07:40

Для чого ви відкрили це посилання? Ви хотіли почитати про продажних депутатів-зрадників, яких потрібно привселюдно кинути в багаття або відшмагати залізними кийками, як оскаженілих кротів?

Певно, що ні, оскільки в Луцьку не так вже й багато кровожерливих вампірів. Напевно, ви банально хочете справедливості та покарання для людей, які, на вашу думку, зробили неприйнятні речі. Або ж ви на стороні Євгена Ткачука, Олександра Козлюка, Сергія Були, Костянтина Петрочука та Аркадія Соломатіна і хотіли побачити, що знову пишуть ті необ'єктивні журналісти.

Якщо ви потрапили в одну з двох категорій – пробачте, я вас трішки ошукав. Моїх думок про те, чи погані обранці громади, які нині опинилися "під прицілом", тут не буде. Відсутні й будь-які натяки на мою прихильність до цих депутатів.

То чому ж їх варто відкликати? Найлогічніша та найдурніша відповідь одночасно, яка прийшла мені в голову: а чому не варто?

Читайте також: СТАЛО ВІДОМО, ДЕ ЗБИРАЮТЬ ПІДПИСИ ЗА ВІДКЛИКАННЯ ДЕПУТАТІВ ЛУЦЬКРАДИ

І справді, чому? Чому не дати лучанам привід для активності? Чому не варто поглянути, як люди долучаться до вирішення питання, від якого залежить розклад та "клімат" у Луцькій міській раді? Щонайменше до часу, поки в обласному центрі Волині немає міського голови.

Погоджуюся, що люди, наскільки цинічно це б не читалося, стають інструментом (можливо й праведним) для ведення політичної боротьби, і де-факто абсолютно нічого не вирішують, якщо відсутнє політичне рішення. (Якщо ви не знали, остаточне рішення про відкликання депутата приймає керівництво партії, яка його висувала).

Моя віра у те, що ми небезнадійні дурні, яким два десятки років "промивали мізки", жива.

Можливо, поставивши свій підпис за відкликання чи просто дізнавшись про таку ініціативу, якийсь чоловік чи жінка захоче отримати більше інформації та почне гуглити "відкликання депутатів місцевих рад" замість "підбірка угарних приколів" чи "як схуднути за 7 днів, нічого не роблячи".

Можливо, він чи вона зрозуміє, що нас і тут обманули. Побачить, що нам не дали змоги вирішувати долю депутата, а просто забезпечили правом відчути себе стадом принижених баранів, після того, як партія вирішить, що цей депутат залишиться з мандатом.

Зацікавленість у цьому процесі може сформувати багато питань у громади. Пошук відповідей – наблизить людей до реальності, бажання побачити цієї реальності побільше – зробить людей обізнаними, а обізнаність громади – один з ключів для початку дієвих змін в Україні.

Якщо "кампанія відкликання" зможе стати каталізатором поступового викорінення необізнаності в лучан, можна сміливо відкинути всі політичні розклади, та визнати її потрібною, незалежно від кінцевого результату.

Рубрика СІМ_СОРОК є формою блогу, в якій журналісти виступають як вільні дописувачі та висловлюють своє бачення тих чи інших ситуацій. Редакція може не поділяти думку автора. Якщо в публікації вказана інформація, з якою Ви не погоджуєтесь, зв'яжіться з редакцією.

Надрукувати
мітки:
коментарів
28 лютого 2024
22 лютого 2024
13 лютого 2024
11:18
25 січня 2024
25 грудня 2023
15 грудня 2023
11 грудня 2023
28 листопада 2023
18:13
26 листопада 2023