Поділитись:

На Волині відкрили три нових лісові дороги

Неділя, 16 липня 2017, 13:23
На Волині відкрили три нових лісові дороги

На Волині ввели в експлуатацію 22,5 км лісових доріг.

Вчора на базі ДП "Колківське ЛГ", ДП "Поліське ЛГ" та ДП "Маневицьке ЛГ"відбулася виїзна виробнича семінар-нарада директорів лісогосподарських підприємств. Її провів начальник Волинського ОУЛМГ Олександр Кватирко разом зі своїми заступниками Віктором Сахнюком та Олександром Рибчинським. Інформує прес-служба Волинського ОУЛМГ.

Попри директорського корпусу, до семінару-наради на певних етапах долучалися сільський голова Велико-Оснівської сільської ради Сергій Ковбасюкта сільський староста с. Галузія Іван Шпак, лісничі та майстри лісу.

Головною темою семінару-наради була розбудова лісотранспортної дорожньої мережі. Цього дня начальник лісоуправління Олександр Кватирко з директорами та сільськими головами перерізали три стрічки, відкривши три дороги у масивах усіх трьох лісогосподарств. Загалом цього дня було введено в експлуатацію 22,5 км лісових доріг. Разом проінспектували якість дорожнього полотна, оглянули інфраструктуру – знаки, вказівники, інформаційно-просвітницькі білборди, рекреаційні пункти, пожежні водойми. Інтенсивний графік роботи дозволив висвітлити цілий ряд інших надзвичайно важливих для лісогосподарювання тем. Зокрема, організатори семінару-наради особливу увагу загострили на методах лісовідновлення та доглядах за культурами. Не залишилися поза увагою новітні методики заготівлі деревини. Учасники семінару-наради також познайомилися з веденням еклектронного обліку деревини. А ще відвідали відбудоване Колківське та капітально реконструйоване Осницьке лісництва.

Не оминули увагою і тему ведення мисливського господарства, побувавши на мисливському комплексі ДП "Маневицьке ЛГ", де оглянули вольєр для диких свиней, фазанарій, будиночок мисливця.

Подібні семінари-наради з виїздом на місця дають можливість не тільки ознайомитися з найновішими наробками і досягненнями колег-лісівників, а й почерпнути їх кращий досвід, аби впровадити у себе.

Надрукувати
мітки:
коментарів