Поділитись:

В "Аеропортах України" знають, як здешевити авіаквитки

Вівторок, 18 липня 2017, 14:40
В «Аеропортах України» знають, як здешевити авіаквитки

Асоціація "Аеропорти України" цивільної авіації знайшла спосіб здешевити авіаквитки.

Про це йдеться в листі організації на адресу Першого віце-прем'єр-міністра - Міністра економічного розвитку і торгівлі Степана Кубіва, – повідомляє avianews.com.

Для зниження вартості авіаквитків асоціація пропонує скасувати ПДВ для внутрішніх рейсів і всіх пов'язаних з ними послуг, забезпечити зниження вартості авіапалива шляхом введення податкових пільг на сировину для виробництва в Україні, а також тимчасово зменшити акциз на імпорт гасу, знизити розцінки Укрзалізниці на транспортування палива і переглянути комісійні збори аеропортів за право надавати послуги заправки.

В асоціації також звернули увагу на необхідність розвивати інфраструктуру повітряних воріт країни, а також конкуренцію між аеропортами, уникаючи підтримки винятково державних аеропортів, оскільки це негативно впливає на конкуренцію, шкодить розвитку регіонів і обмежує можливості децентралізації.

Також у листі звернули увагу на потребу в системній і активній лібералізації ринку міжнародних авіаперевезень та на необхідність фінансування Державної програми розвитку аеропортів до 2023 року, прийнятої ще в лютому 2016 року, але не реалізованої ні на одному з підприємств.

"Найбільш критичним є виконання цієї програми в контексті реконструкції аеродромів, оскільки при поточних обсягах авіаперевезень в регіонах міжнародне фінансування не доступне", – наголошується в листі.

Проблему стану інфраструктури регіональних аеропортів також підняв на прес-конференції в Києві 14 липня Міністр Інфраструктури Володимир Омелян. З його слів, іноземні інвестори, які планують відкрити дочірню авіакомпанію в Україні, стурбовані незадовільним станом злітно-посадочних смуг в Україні.

На даний момент повністю новими смугами і аеродромами володіють тільки аеропорти Бориспіль, Львів і Харків. Повністю нова злітно-посадкова смуга, здатна приймати будь-які типи літаків, і перон з'явилися в 2012 році в аеропорту Донецька, проте інфраструктура, в тому числі новий термінал, були зруйновані в ході бойових дій.

На даний момент стан аеродромів багатьох регіональних аеропортів не дозволяє приймати середньомагістральні літаки типу Boeing 737-800 і Airbus A320, які експлуатуються великими європейськими лоу-костами.

Надрукувати
мітки:
коментарів
14 лютого 2024
28 грудня 2023
29 серпня 2023
07 грудня 2022
11 травня 2022
11 січня 2022
22 травня 2021
22 лютого 2021
06 січня 2021
30 жовтня 2020