Поділитись:

На ремонт шкіл та садочків Луцька треба більше коштів, аніж планували

Середа, 19 липня 2017, 16:17
На ремонт шкіл та садочків Луцька треба більше коштів, аніж планували

Під час ремонтних робіт у школах та садочках, які є у підпорядкуванні управління освіти Луцької міської ради, "вилізло" багато інших проблемних питань, які потребують невідкладного ремонту. А це збільшило суму, яку треба спрямувати з бюджету на ці роботи.

Значна частина коштів з бюджету була виділена через управління освіти або управління капітального будівництва на ремонт в освітніх закладах міста. Про це сказав депутат Борис Смаль 19 липня під час засідання "бюджетної" комісії.

Він зауважив: було передбачено, що основна частина цих робіт здійснюватиметься в літній період, коли діти будуть перебувати на канікулах.

"Чи потрібно дофінансування? Станом на сьогодні є об'єкти, окрім 18 садка, де ви думали, що коштів вистачить, а їх насправді бракує на ремонт. От ви планували роботи на 12 мільйонів, а виявилось, що треба на це 18 мільйонів", – поцікавився Борис Смаль.

"Це потребує мільярдів, а не мільйонів", – відповів інженер-будівельник управління освіти Юрій Коцур.

Начальник управління освіти Зіновія Лещенко додала, що така ситуація виникла через те, що коли розпочали робити ремонти, то почали "вилазити" додаткові проблеми. Для прикладу, коли в одному із освітніх закладів ремонтували харчоблок, виявилось, що там ще й треба ремонтувати вентиляцію тощо.

"На око пишуть суму, бо не можуть дослідити 700 об'єктів, а потім вилазять інші проблеми, і треба шукати додаткові кошти", – зауважив Борис Смаль.

Втім Зіновія Лещенко сказала, що ремонтні роботи вже почали, і щоб встигнути до кінця літа їх завершити, деякі з них треба дофінансовувати.

Першочергово, зі слів чиновниці, варто робити дахи, бо якщо їх не зробити, то всі ремонти в актових залах чи інших приміщеннях навчальних закладів зійдуть нанівець.

До слова, фінансування ремонту даху у ДНЗ № 18 було закладено у видатках бюджету у розмірі трохи більше як 600 тисяч гривень і проголосовано на сесії Луцькради. Втім після того, як ухвалили це рішення, фахівці здійснили обстеження самої покрівлі і склали відповідний кошторис. Відтак кошторис значно перевищує проголосовану суму. Оскільки виявилось, що, окрім даху, там треба міняти крокви та дерев'яні перекладини, які повністю прогнили.

Надрукувати
мітки:
коментарів