Поділитись:

Петрочук розповів, чому на ЛПЕ була проблема з виплатою зарплат

Четвер, 20 липня 2017, 21:00

Основний шлях виведення з кризи Луцького підприємства електротранспорту (ЛПЕ) – це реструктуризація боргів, які тягнуться ще з 2011 року.

Нових шляхів виходу ЛПЕ з кризи немає, бо вони були накреслені ще раніше, просто їх треба було дотримуватись. Про це сказав заступник Луцького міського голови Костянтин Петрочук 18 липня під час телеефіру "Луцький депутат".

Він також озвучив ці шляхи виходу. Відтак найперше – це реструктуризація боргів. Тому що є на підприємстві близько 24 мільйонів боргів, на які й далі нараховуються штрафи і пені.

"Крім цього, від Європейського банку реконструкції і розвитку (ЄБРР) є грант, на який вони виділяють кошти на закупівлю нових тролейбусів. Це близько 5 мільйонів євро. Однією з умов є відсутність заборгованості перед держбюджетом або реструктуризація існуючих боргів", – сказав Костянтин Петрочук.

Він зазначив, що цей борг був утворений ще у 2011 році, коли держава недостатньо фінансувала погашення пільгового перевезення і не було можливості закривати всі борги.

Що ж до заборгованості із заробітної плати, то, зазвичай, вона виникала тоді, коли держава (чи потім міська рада) хоча б на місяць затримувала відшкодування по пільговим перевезенням.

На сьогодні, зі слів Петрочука, міська рада на 100 % покриває пільгові перевезення ЛПЕ.

Надрукувати
мітки:
коментарів