Поділитись:

Прокляття луцьких "маршруток"

Неділя, 23 липня 2017, 07:40

Що найважливіше для пересічного лучанина в інформаційному просторі? Мажори з голими пісюнами, секс в "ПортCity", кривава бійка в нічному в клубі, злива та гнилий помідор в супермаркеті.

Окрім цих надзвичайно суспільно-актуальних тем, ми ще любимо "покидатися лайном" в "задрипані маршрутки" із завищеною вартістю проїзду та хамовитих водіїв, які ними керують.

Проте, чи справді ці чинники є реальним прокляттям міського громадського транспорту. Переконаний, що ні.

По-перше, не всі старі автомобілі розвалюються на ходу або готуються зробити це в найближчому майбутньому.

По-друге, хоч ми й звикли до постійного "кидалова" та не дуже віримо у позитивні зміни, матеріально-технічний стан "маршруток", рано чи пізно, почне кращати .

По-третє, неодноразово публічно зганьблені та принижені за неймовірне хамство водії, насправді не такі вже й виродки. На жаль, суспільству більше подобається створювати резонанс на негативі. Одиниці пишуть про чемних та порядних шоферів, а вони є.

Насправді прокляття громадського транспорту в зовсім іншому. В тому, що так просто не змінити. В самій громаді.

Кілька тижнів тому, я вже писав про оскаженілу "терористку", яка розмахувала ксивою та погрожувала водію звільненням. Вчора став свідком ще одного неймовірного хамства.

Цього разу, головну роль зіграли два, втративших розум від алкоголю, чоловіка. "Поважні" джентельмени не змогли стерпіти повільну їзду шофера та вирішили професійно облаяти бідолашного керманича.

"Ти, су*а, ще, бл*ть, повільніше їхати не можеш? Ти, ган*он, 20 хвилин повзеш від моста, ти геть *банутий чи що, придурок?", – несамовито верещав один з одурманених психів.

Можна сміливо ставити велику суму грошей на те, що кожен із нас бачив подібне.

Хамство, невміння цивілізовано спілкуватися та слабкість до самоствердження через приниження інших – справжнє прокляття "маршруток" та й соціуму загалом. І воно не викоріниться оновленням рухомого складу та звільненням кількох, виставлених на публічну ганьбу, водіїв.

Це глобальна біда, і на жаль, я навіть не уявляю, як її можна вирішити.

Рубрика СІМ_СОРОК є формою блогу, в якій журналісти виступають як вільні дописувачі та висловлюють своє бачення тих чи інших ситуацій. Редакція може не поділяти думку автора. Якщо в публікації вказана інформація, з якою Ви не погоджуєтесь, зв'яжіться з редакцією.

Надрукувати
мітки:
коментарів