Поділитись:

На смартфони Android напав новий вірус

Понеділок, 24 липня 2017, 18:21

Антивірусна компанія "Доктор Веб" заявляє про поширення нової вірусної програми BankBot, яка атакує смартфони на Android.

Про це пише "Новое время".

Вірус Android.BankBot.211.origin змушує користувачів надати йому доступ до спеціальних можливостей (Accessibility Service). З їх допомогою шкідлива програма управляє мобільними пристроями і краде конфіденційну інформацію клієнтів фінансових організацій.

Android.BankBot.211.origin поширюється під виглядом нешкідливих додатків, наприклад, програвача Adobe Flash Player. Після того як користувач встановлює і запускає троянця, Банкер намагається отримати доступ до спеціальних можливостей. Для цього Android.BankBot.211.origin показує вікно із запитом, яке при кожному його закриття з'являється знову і не дає працювати з пристроєм.

"На самому початку спостереження троянець атакував тільки жителів Туреччини, проте незабаром список його цілей розширився, і тепер він загрожує користувачам десятків країн", – підкреслили розробники антивіруса.

Вірус може демонструвати фальшиві вікна для входу в системи інтернет-банкінгу, платіжні системи та магазин Google Play. Крім того, Android.BankBot.211.origin здатний викрадати логіни, паролі та іншу аутентифікаційні інформацію, яку користувач вводить в будь-яких програмах і на будь-яких сайтах при авторизації. Для крадіжки паролів троянець робить скріншот при кожному натисканні клавіатури, в результаті чого він отримує необхідну послідовність символів до того, як вони будуть приховані.

Надрукувати
мітки:
коментарів