Поділитись:

На "Ягодині" вилучили незадекларовані лічильники

Вівторок, 25 липня 2017, 15:16

Волинські митники виявили 400 незадекларованих лічильників та комплектуючих до них вартістю майже 500 тис. грн.

До митного поста "Ягодин" Волинської митниці ДФС прибув автомобіль Volkswagen Golf, який прямував з Польщі до України, – повідомляє прес-служба ГУ ДФС у Волинській області.

Авто під час перевірки документів затримали, оскільки у водія були відсутні документи: оригінал довіреності на право розпорядження даним автомобілем.
Згодом, після пред'явлення відповідних документів, водієві було запропоновано заповнити митну декларацію на товари та пред'явити до митного огляду (контролю) зазначений транспортний засіб.

У митній декларації значилось, що водій автівки переміщує лише два колеса з диском та кімнатний вітряк. Проте під час огляду багажного відділення автомобіля в ніші для запасного колеса виявили незаявлений в митній декларації та при усному опитуванні товар: 122 ультразвукових теплолічильники, 254 пломби до лічильників, 10 модулів, 4 електронних і механічних водолічильника.

Як пояснив водій авто, даний товар належить йому особисто. Таким чином громадянин України не задекларував за встановленою формою вищевказаний товар, який згідно ст. 374 Митного кодексу України підлягав обов'язковому письмовому декларуванню. Складено протокол про порушення митних правил, товар вилучено.

Надрукувати
мітки:
коментарів