Поділитись:

Волиняни підтримують оподаткування виведеного капіталу

Середа, 26 липня 2017, 14:16

Представники громадськості та бізнесу Волині обговорили законопроект, що передбачає оподаткування виведеного капіталу.

Зустріч відбулася 25 липня, – повідомляє прес-служба ГУ ДФС у Волинській області.

Власну позицію щодо норм законопроекту мали можливість презентувати представник Аудиторської фірми "Аудит - ФАГ" Ольга Домбровська та громадський діяч Сергій Чуріков.

Всупереч подекуди протилежним оцінкам з боку представників громадських інституцій та бізнесу положень пропонованого законопроекту на засіданні ухвалено рішення про підготовку і спрямування до органів влади звернення про підтримку законопроекту в цілому.

"Ми пропонуватимемо розробникам цього проекту обов'язково його доопрацювати у двох важливих моментах. Насамперед передбачити механізми компенсації втрат бюджету, оскільки оцінки експертів переконують у потенційних втратах бюджету, що обчислюються мільярдами гривень, допоки оподаткування виведеного капіталу почне повноцінно працювати. Окрім того, пропонований законопроект потребує доопрацювання з тим, щоб захистити малий і середній бізнес, представники якого можуть зазнати значних втрат від впровадження норм законопроекту в нинішньому варіанті", – підсумував дискусію учасників засідання голова Громадсько - консультативної ради платників податків при ГУ ДФС у Волинській області Володимир Цибульський.

Перший заступник начальника ГУ ДФС у Волинській області Віталій Чуй, котрий представляв позицію територіальних органів ДФС у дискусії, наголосив, що кожен платник – від представників малого бізнесу до потужних підприємств – має право на те, щоб працювати в рівних умовах.

"Тому будь-яке вдосконалення чи оновлення податкового законодавства повинно враховувати цю позицію. Але для фахівців ДФС, які відповідальні за мобілізацію надходжень в бюджет, не менш важливо розуміти і знати механізми, за допомогою яких відбуватиметься компенсація втрат бюджету від скасування податку на прибуток. В цих питаннях ми маємо підтримку громадськості та бізнесу", – підкреслив Віталій Чуй.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ПЛЮСИ ТА МІНУСИ НОВОГО ЗАКОНУ ПРО ПРИВАТИЗАЦІЮ

Надрукувати
мітки:
коментарів