Поділитись:

На Волині тривають жнива: вже зібрали озимий ячмінь

Четвер, 27 липня 2017, 10:21
На Волині тривають жнива: вже зібрали озимий ячмінь

Жнива у Волинській області розпочали в першій декаді липня збиранням озимого ячменю.

Станом на 26 липня збирання цієї культури практично завершено. Усього обмолочено 4,7 тис. га при середній урожайності 47 ц/га. Про хід жнивної кампанії в області розповів заступник начальника департаменту АПК Волинської ОДА Олександр Книш, – пише kurkul.com.

Із його слів, погодні умови поточного року спричинили певну затримку збирання озимого ріпаку, його збір було розпочато лише у другій декаді липня. На сьогодні обмолочено 16,2 тис. га, що становить майже 60 %, при середній урожайності 34,3 ц/га.

Станом на 25 липня у половині районів області вже збирають озиму пшеницю. На даний час зібрано 4 тис. га (3 %).

"У чотирьох районах області (Камінь-Каширський, Любомльський, Маневицький, Шацький) господарства населення приступили до збирання озимого жита. Зібрано 1,2 тис. га (4,3 %) при середній урожайності 23 ц/га", – розповів Олександр Книш.

Збирання озимого тритікале розпочато у Ратнівському та Шацькому районах. В Іваничівському та Локачинському районах приступили до збирання ярого ячменю (всього обмолочено 1,3 тис.га, при середній урожайності 41 ц/га). В активній фазі перебуває обмолот гороху, зібрано майже 2 тис. га (22 %) при середній урожайності 43 ц/га.

Єдиним районом області де, відповідно до оперативної інформації, не розпочато жнивних робіт, є Любешівський район.

Загалом початок жнивної кампанії дає підстави сподіватися на валовий збір зернових на рівні минулого року.

"Рівень поточних цін на зернові, порівнюючи із минулорічними, є вищим, в середньому на 600-700 грн/т і майже на 2 тис. грн/т на ріпак. Середньозважені закупівельні ціни за 1 т зерна в області на даний час наступні: пшениця 3 класу – 4,5 тис. грн/т, пшениця 4 класу – 4,1 тис. грн/т, жито групи А – 3,5 тис. грн/т, ячмінь 3 класу – 4 тис. грн/т, ріпак у межах 12 тис. грн/т", – повідомили в ДАПРі.

Надрукувати
мітки:
коментарів