Поділитись:

ЛНТУ став партнером "Укроборонпрому"

Субота, 13 лютого 2016, 13:20

Луцький національний технічний університет підписав з концерном "Укроборонпром" меморандум про партнерство та співробітництво.

Університет – один з чотирьох закладів України, яким доручено розпочати підготовку до навчання за трьома військовими спеціальностями: танкістів, артилеристів і військових психологів.

Ректор ЛНТУ Петро Савчук розповів, що, відповідно до завдань Міністерства оборони України, в ЛНТУ була створена військова кафедра і вже розпочато підготовку документів до ліцензування, - повідомляє Волинська правда.

"Усвідомлюємо свою високу відповідальність за координацію, науково-технічну діяльність та освітню підготовку у цій галузі на Волині. Дякую усім! Працюємо!!!", – сказав Савчук.

На проведення повного обсягу запланованих робіт на базі існуючої інфраструктури ЛНТУ потрібно близько 13 мільйонів гривень. Петро Савчук зауважив, що держава сподівається на співфінансування. Саме тому була підготовлена пропозиція, яку внесли на розгляд комісії щодо виділення 2 740 000 гривень з обласного бюджету.

Ці гроші планують витратити на комунікації – сигналізацію, бокси та огорожу для навчальної військової техніки, яку виділяє Міністерство оборони України. Підготовчі роботи для розміщення зброї необхідно провести не пізніше квітня. Отримання відповідних засобів для навчання є визначальним для отримання необхідних ліцензій.

Таким чином, члени комісії підтримали доповнення до проекту цільової програми національно-патріотичного виховання дітей та молоді на 2016-2020 роки.

Надрукувати
мітки:
коментарів