Поділитись:

Ветсанзавод у Ковелі матиме нового керівника

Вівторок, 01 серпня 2017, 11:36
Ветсанзавод у Ковелі матиме нового керівника

Заступник голови облдержадміністрації Сергій Кошарук зазначив, що роботи на ветсанзаводі у Ковелі тривають.

Активні громадяни, які проживають поруч із виробничими корпусами заводу залучені до усіх засідань робочих груп, місцевих та регіональних комісій для узгодження спільних дій. Вони ж отримують усі напрацьовані документи з цього питання, – повідомляють у відділі інформаційної політики ОДА.

Сергій Кошарук зазначив, що нині представники профільних управлінь та служб працюють над реалізацією раніше окреслених завдань щодо переміщення тваринних рештків у бетонні ємкості колишнього крохмального заводу, термічної обробки сировини, забезпечення мешканців наближених до підприємства територій централізованим водопостачанням та каналізуванням. Проте обрані вектори роботи потребують значних часових затрат, зокрема на виготовлення проектно-кошторисної документації. Однак частину документів уже вдалось зробити, і нині вони передані на експертизу.

На робочій нараді у першого віце-прем'єр-міністра України Степана Кубіва мають остаточно узгодити усі питання, пов'язані із виконанням окремого пункту розпорядження Кабінету Міністрів України щодо 17-ти мільйонів, які виділено для вирішення екологічної проблеми. Позатим цього тижня заступник голови облдержадміністрації Сергій Кошарук та Ковельський міський голова Олег Кіндер мають подати у профільні міністерства і відомства необхідний пакет документів, аби отримати погодження на вищезгадане бюджетне призначення.

Окрім проблем технічного характеру, виникла потреба кадрових змінах, адже директор ветсанзаводу Андрій Марченко склав свої повноваження, які нині виконує головний інженер підприємства. Проте голова ОДА Володимир Гунчик повідомив, що пропозиції щодо кандидатів на посаду керівника уже є, одну з них висловив Ковельський міський голова Олег Кіндер. Як відомо, йдеться про Ігоря Пініса. Пініс висловив готовність керувати підприємством у разі офіційного надходження такої пропозиції.

"Я його (Олега Кіндера, – авт.) позицію повністю підтримую. Прошу керівництво управління Держпродспоживслужби зробити офіційну пропозицію цій людині. Він – один із тих, хто займає досить активну позицію щодо питань ліквідації катастрофи та має ветеринарний фах", – резюмував Гунчик.

Голова ОДА звернувся до керівництва головного управління Держпродспоживслужби в області задля визначення уповноваженої особи, яка тимчасово, до моменту призначення нового керівника Ковельської філії ДП "Укрветсанзавод", вестиме щоденний контроль за діяльністю підприємства.

Надрукувати
мітки:
коментарів