Поділитись:

"Це замовний наїзд", - у Волинській облспоживспілці прокоментували обшуки

Вівторок, 01 серпня 2017, 16:14

Заступник голови правління Волинської облспоживспілки Володимир Горгут назвав обшуки в офісі об'єднання актом тероризму над керівництвом облспоживспілки з метою заволодіти її ринками.

Нагадаємо: Управління захисту економіки та працівники поліції спеціального призначення "КОРД" провели обшуки в приміщенні Волинської облспоживспілки. Обшуки проводились в рамках кримінального провадження, відкритого за фактом незаконного заволодіння майном товариства посадовими особами.

"Це є черговий наїзд, черговий акт тероризму на над керівництвом облспоживспілки з однією метою – забрати майно, забрати посади тут і правити тут так, як їм хочеться, щоб це все прибрати до своїх рук. Тому що ніяких відносин з державою не маємо, ніяких відносин з комунальною власністю не маємо, і з юридичної точки зору різні питання, які виникають між членами облспоживспілки, повинні вирішуватись в цивільно-правовому порядку, тобто в судовому порядку. І до чого тут прокуратура, що вона тут має робити, чиї інтереси вона захищає і хто в цій ситуації потерпілий за цілий день спілкування ми відповідь так і не отримали", – зазначив Володимир Горгут.

Зі слів посадовця, обшуки пройшли у 20-ти місцях – і в офісах, і в будинках. Зокрема і в помешкання самого Володимира Горгута приїхали спецпризначенці у масках і зі зброєю.

"Я взагалі не знаю, чи у Волинській області за останні 10 років такі масові обшуки могли десь бути. На це потрібні великі затрати. На кожній точці було по дві машини людей, на кожній точці було щонайменше по 3-4 представники поліції, щонайменше працівник прокуратури, поняті... Луценко "пробиває" гроші для прокуратури, поліції, а вони їх витрачають наліво-направо", – зазначив він.

Окрім того, Володимир Горгут зауважив, що є цивілізований порядок вирішення таких питань. Навіть якщо в прокуратурі вважають, що керівництво облспоживспілки вчинило якісь правопорушення чи злочин, то можна в порядку відкриття кримінальної справи запросити тих людей як свідків, взяти в них пояснення, а також зробити запит на отримання потрібних їм документів.

"Якби ми відмовили в тому. якби ми сказали, що ми не будемо робити того, і тоді були б обшуки, то це було б логічно. А так це все поза межами логіки", – зазначив посадовець.

"Це явно тиск. Це явно замовний наїзд з ціллю забрати майно. А яке майно на сьогодні найбільше цікавить? Це – ринки", – резюмував Володимир Горгут.


Надрукувати
мітки:
коментарів