Поділитись:

Природоохоронні заходи на Волині: на що підуть гроші з бюджету

Середа, 02 серпня 2017, 11:55
Природоохоронні заходи на Волині: на що підуть гроші з бюджету

Постановою Кабінету Міністрів України Волині виділили гроші під загальнодержавну екологічну програму, на основі запитів, які надавали органи місцевого самоврядування та які були підкріплені зверненнями голови обласної державної адміністрації.

Про це інформує відділ інформаційної політики ОДА.

Відтак, як повідомила заступник начальника управління екології та природних ресурсів облдержадміністрації Вікторія Тимощук, за напрямком "забезпечення раціонального використання і зберігання відходів виробництва та побутових відходів спрямовано" 5 млн 532 тис. 725 грн.

Ці кошти отримає Павлівська об'єднана територіальна громада на придбання спеціальної техніки (сміттєвоза МБЗ-7,5) і обладнання для збору, транспортування та складування побутових, сільськогосподарських і промислових відходів виробництва в сумі 1 мільйон 347 тисяч 725 гривень.

Також отримає кошти смт Цумань у сумі 1 млн 85 тисяч на придбання спецтехніки (автоцистерни вакуумної асенізаційної промислової) для збирання та транспортування рідких побутових відходів.

Місто Камінь-Каширський отримає 3 млн 100 тисяч грн на придбання спеціальної техніки та спеціального обладнання, необхідних для екологічно безпечного, роздільного збирання, сортування, знешкодження, захоронення, зберігання твердих та рідких побутових відходів.

Другий напрямок – це "охорона і раціональне використання водних ресурсів". Загалом передбачено коштів у сумі 11 млн 367 тис. 985 грн, які розподілені на проекти щодо каналізування території навколо озера Світязь.

"Отримають кошти на будівництво мереж та споруд господарсько-побутової каналізації села Світязь Шацького району (коригування) в сумі 4 мільйони 476 тисяч 464 гривні. На розширення сучасної каналізаційної мережі смт Шацьк та відновлення вулиць з ґрунтовим покриттям, задіяних в каналізуванні – сума 6 мільйонів 416 тисяч 521 гривня. І на будівництво каналізаційної мережі у західній частині в смт Шацьк, селах Гаївка, Мельники та будівництво каналізаційних очисних споруд – цей захід на перспективу, тому що тут передбачено розроблення проектно-кошторисної документації в сумі 475 тисяч гривень", – повідомила Вікторія Тимощук.

Крім того, область отримає 2 млн 401 тис. 944 гривні за напрямком "збереження природно-заповідного фонду". Зокрема на розроблення проекту землеустрою щодо організації та встановлення меж території Ківерцівського національного природного парку "Цуманська пуща" та внесення до Державного земельного кадастру відомостей про обмеження у використанні земель – 700 тис. грн. На розроблення проекту організації території Ківерцівського національного природного парку "Цуманська пуща", охорони, відтворення та рекреаційного використання його природних комплексів і об'єктів – 450 тис. грн. Та на придбання будівлі та споруд для розміщення спеціальної адміністрації Ківерцівського національного природного парку "Цуманська пуща" – 1 млн 251 тис. 944 гривні.

Вікторія Тимощук наголосила розпорядникам, які отримуватимуть кошти із державного фонду, на тому, що часу залишилось мало, а кошти не є перехідними на наступний рік. Відтак їх потрібно освоїти до кінці поточного року.

"Як надало роз'яснення мінприроди, вже можна починати на очікувану вартість проводити тендерні процедури. Для проведення тендеру вже може бути підставою ця постанова Кабінету Міністрів України", – зазначила вона

Відтак, керівник виконавчої гілки влади дав доручення підготувати відповідне розпорядження голови облдержадміністрації, де чітко прописати усім виконавцям цієї постанови дати, терміни й строки. Окрім цього, управління екології та природних ресурсів облдержадміністрації повинно в рамках робочих нарад встановити контроль і регулярно моніторити ситуацію.

Надрукувати
мітки:
коментарів